Laatste trackdeel Megacoaster Hyperion gemonteerd in energylandia

Het laatste baandeel van de Megacoaster Hyperion werd gemonteerd aan de rest van de track. Dat kunnen we opmaken uit foto’s die viraal gingen op sociale media. De achtbaan wordt op maat gemaakt voor het Poolse pretpark Energylandia en zal dit seizoen nog openen voor het publiek. Hyperion wordt wordt zowel de hoogste als snelste Megacoaster van Europa.

 

Op 28 mei verschenen er op sociale media foto’s waarop te zien is hoe het laatste baandeel van de Megacoaster Hyperion gemonteerd werd. De achtbaan wordt gebouwd door de Zwitserse constructeur Intamin Amusement Rides.

De rollercoaster is maar liefst 77 meter hoog worden en ze heeft een first drop van 80 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond gaat. Terwijl de trein door deze tunnel raast zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u!

 

 

Hierdoor wordt Hyperion de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Hyperion wordt de grootste Megacoaster van Europa. De Europese records van snelste en hoogste rollercoaster van dit type zullen hiermee op naam komen te staan van deze Poolse kanjer. Hyperion kent eveneens een baanlengte van 1.450 meter en zal heel wat speciale elementen bevatten.

Nu de track compleet is wordt het wachten op de aankomst van de treinen en natuurlijk de allereerste testritten. De bouwupdates kan je hier op onze website volgen.

 

Bron: zmiertek via skyscrapercity