Laatste trackdeel Dive Coaster Valkyria geplaatst in Liseberg

Bij het Zweedse pretpark Liseberg heeft men reden tot vieren. Vandaag werd namelijk het laatste trackdeel geplaatst op de nieuwe Dive Coaster Valkyria! Deze achtbaan zal later dit jaar openen en zal daarmee meteen de grootste in haar soort zijn in Europa.

 

Valkyria mag zich vanaf vandaag de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa noemen. Vandaag werd namelijk het allerlaatste trackdeel geplaatst van de goudkleurige kanjer. Gisteren nog deelde het park een filmpje waarop we het laatste trackdeel geplaatst zagen worden van de drop en vandaag werd de track volledig gesloten met het plaatsen van het laatste deel op de Immelman inversie.

 

 

Valkyria

Valkyria  is 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan is 47 meter hoog. Valkyria heeft drie inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee wordt de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa. Bovendien zal deze baan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster hebben in Europa. Deze achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals.

 

 

Meer updates over het project vindt u hier.

 

 

Bron en foto: Liseberg