Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen plant een achtbaan

Vorige maand opende het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal een eerste achtbaan. Het werd meteen de grootste achtbaan van Berlijn. Wegens het grote succes van de achtbaan plant Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen, een ander park van dezelfde groep, nu ook een achtbaan. Deze moet openen tegen 2020.

 

Karls Erlebnis Dorf Rövershagen wordt het tweede park uit de Karls groep dat een achtbaan gaat aanbieden aan haar bezoekers. De groep Karls Markt OHG heeft 7 parken in handen en is van oorsprong een bedrijf dat jam produceert. Ze werd opgericht door de Dahl familie die ooit begonnen als aardbeikwekers.

Door het succes van de achtbaan K2 die vorige maand opende in Karls Erlebnis Dorf Elstal zal het park in Rövershagen nu ook een achtbaan krijgen. Dit is het eerste en grootste park van de groep. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de achtbaan in 2019 zou openen, maar na de ervaring in Elstal is het realistischer om de achtbaan klaar te krijgen tegen 2020. Wie de achtbaan zal bouwen is nog niet beslist.

K2 heeft een hoogte van 24 meter en tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt. In totaal is de rollercoaster 530 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers doorheen een stukje darkride, waar men leert hoe chips gemaakt worden. Je krijgt te zien hoe een aardappel getransformeerd wordt tot knapperige chips.

De achtbaan voor Rövershagen zal eveneens tonen hoe een productieproces verloopt. Een denkbare piste is de productie van bierflesjes. De naam van de attractie zal immers Brauserei worden.

 

 

Bron: Parkerlebnis.de