Gardaland en het project Yeah!

Gardaland is al 43 jaar het referentiepunt voor amusement voor groot en klein en introduceert een werkelijk uniek initiatief voor mensen met motorische, zintuiglijke en cognitieve beperkingen, door hen door het Park te begeleiden met een gepersonaliseerde route.

 

Samen voor het Project Yeah! Gardaland heeft Easy Rider gecreëerd, een service speciaal bedacht om ook amusement in het Park te garanderen voor mensen met visuele beperkingen, verminderde mobiliteit, autisme en downsyndroom. Easy Rider is een handige ondersteuning van de groep: het begeleidt de groep in het Park en helpt de groepsleden de dag op de beste manier te organiseren.

 

 

Het gaat om een absolute nieuwe service binnen Thema- en Amusementsparken. Gardaland is het eerste Park dat een gepersonaliseerde service, op maat, aanbiedt voor gasten met speciale behoeften. Er zijn heel veel voordelen: van de mogelijkheid zorgeloos te ontspannen en plezier te maken, tot het zich zonder moeite kunnen oriënteren in het Park, door de snelste route te kiezen naar de meest geschikte attracties. Het personeel realiseert een route op maat al naar gelang de behoeften van de groep, begeleidt de gasten binnen het Park tot aan de ingang van alle attracties en legt de werking ervan uit voordat ze instappen: van hoe het werkt, tot aan hoe het hele parcours verloopt, van opstijgen naar afdalen, etc. Het personeel van Easy Rider zorgt ook voor reserveringen voor haar Gasten bij de restaurants van het Park: een kleine pauze om even bij te komen en daarna weer verder genieten van de vele attracties van het Park!

 

Toegankelijkheid is een complex thema waar elke dag nieuwe facetten en nieuwe behoeften bijkomen door de terechte en eenvoudige wens van de Gasten om zich te kunnen amuseren en, van onze kant, door de wens iedereen een fantastische ervaring in het Park te kunnen bezorgen! – verklaart Danilo Santi, General Manager Theme Parks Gardaland, die, na verschillende verenigingen te hebben ontmoet en naar hun behoeften te hebben geluisterd, in samenwerking met het Pogetto Yeah! dit fantastische initiatief heeft gerealiseerd. “We hebben eraan gewerkt dat de toegang tot Gardaland de meest inclusieve is voor alle mensen met beperkingen – gaat Danilo Santi verder.

 

De Easy Rider service is beschikbaar op de openingsdagen van het Park van april tot en met juli en in september, de tijden gaan van 10.30 tot 13.30 en van 14.00 tot 17.00. Easy Rider is bedoeld voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 12 deelnemers van een evenwichtig aantal gasten met beperkingen en hun begeleiders. Het personeel van Easy Rider vervangt niet de begeleiders van de gasten met beperkingen maar moet gezien worden als een extra steun voor de groep waarbinnen het strikt noodzakelijk blijft dat er een voldoende aantal begeleiders aanwezig is (een voor elke gast met een beperking). De taak van de begeleiders is bovendien de Gasten te helpen bij de verplaatsing binnen het Park waar dat nodig is.

 

Om gebruik te maken van de service is een reservering nodig, ten minste 3 dagen voorafgaand aan de gekozen datum van bezoek, door te bellen met nummer 045 6449777. Het personeel van Easy Rider verwelkomt de groep bij de Welcome Desk bij het Middeleeuws Kasteel bij de ingang: daar maken we kennis met elkaar en dan….vooruit, naar de fantastische wereld van vertier die Gardaland heet!

 

Voor de Easy Rider service wordt een bijdrage van 5,00 € per groepslid gevraagd. De toegang tot Gardaland is gratis voor niet-zelfstandige mensen met een beperking en voorziet een korting voor zelfstandige mensen met een beperking en voor de begeleiders. De betaling kan direct plaatsvinden bij aankomst aan de Welcome Desk. Eventuele wijzigingen of een annulering van de reservering moet minstens 3 dagen voor de dag van het bezoek worden gemeld.