Efteling grote winnaar van Diamond Theme Park Awards 2018

Vandaag werden voor de achtste keer de winnaars bekendgemaakt van de Diamond Theme Park Awards, een jaarlijkse online poll over Belgische en Nederlandse attractieparken. De Efteling sleepte de meeste awards in de wacht en mag zich onder meer ‘het beste park van Nederland en België’ noemen. Symbolica in de Efteling werd verkozen tot beste nieuwe attractie van Europa.

 

Naast de prestigieuze award voor Beste park ontvangt het Nederlandse attractiepark nog vijf andere Benelux-prijzen: voor Beste attractie (Symbolica), voor Beste parkshow (Raveleijn), voor Meest kindvriendelijke park, voor Beste themamuziek (Villa Volta), voor Beste personeel en de E-Award voor beste website, social media en app. Ook de Nederlandse awards voor Mooiste park en Leukste actie op social media gaan naar de Efteling.

 

Een overzicht van de tien Diamond Theme Park Awards voor de Efteling:

  • Beste park van Nederland en België;
  • Beste attractie van Nederland en België (Symbolica);
  • Beste parkshow van Nederland en België (Raveleijn);
  • Meest kindvriendelijke park van Nederland en België;
  • Beste themamuziek van Nederland en België (Villa Volta);
  • Beste personeel van Nederland en België;
  • E-award voor beste website, social media en app van Nederland en België;
  • Mooiste park van Nederland;
  • Leukste actie op social media van Nederland;
  • Beste nieuwe attractie van Europa (Symbolica).

 

Op Europees niveau behaalt de Efteling een derde plaats in de categorieën Beste themapark en Leukste overnachting van Europa.

Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling: “We zijn blij met élke tevreden Efteling-gast. Maar als doorwinterde parkliefhebbers ons ‘het beste van Nederland en België’ noemen, en onze nieuwe attractie Symbolica ‘de beste van Europa’, dan zijn we natuurlijk extra trots. Awards als Meest kindvriendelijke park van Nederland en België en Mooiste park van Nederland dagen ons uit om elke dag opnieuw deze titels waar te maken. Dat we hiervoor mogen rekenen op het beste personeel van Nederland en België, wisten wij al lang. Maar het doet ons veel plezier dat ook de bezoeker dat merkt en op prijs stelt.”

De winnaars van de Diamond Theme Park Awards werden bepaald door 35.000 Belgische en Nederlandse liefhebbers van attractieparken en een vakjury.

www.diamondthemeparkawards.com

 

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2017. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Sinds april rijdt er een snelle Beneluxtrein rechtstreeks tussen Brussel, Antwerpen en Breda, waardoor de Efteling makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer vanuit Belgë. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.