Bouwwerken nieuwe houten achtbaan Parc Saint Paul vergevorderd

De bouwwerken voor de nieuwe houten achtbaan in het Franse pretpark Parc Saint Paul zijn vergevorderd. De afgelopen weken zijn de bouwwerken in een stroomversnelling gekomen en ondertussen staat er al heel wat track recht. De nieuwe achtbaan wordt de 4de houten achtbaan van Frankrijk en de 7de achtbaan van het park.

 

Op 30 oktober van 2017 kwam er groot nieuws uit het Franse pretpark Parc Saint Paul. Het Noord-Franse pretpark kondigde immers aan om in 2018 uit te pakken met een houten achtbaan die gebouwd zou worden door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. Een houten achtbaan met een stalen draagconstructie, ook wel een hybride houten achtbaan genoemd.

Eind januari van dit jaar werden de eerste funderingen gegoten waarop de achtbaan komt te staan. Heel de maand februari werd er hard doorgewerkt met deze voorbereidende werken en toen werd duidelijk dat het eerste hout in maart in het park verwacht werd. Half maart gingen de werkzaamheden voor het eerste de hoogte in en ondertussen staan er al heel wat hout en staal recht.

Ongeveer 10% van het parcours is gewijzigd ten opzichte van de promovideo. Het parcours zal bijna alle grasvelden in beslag nemen die er eerder waren. Het tweede deel raakt bijna de wachtrij van de Safari-Trip. De wachtrij van de rollercoaster zal langs en onder de houten achtbaan lopen. De motor voor de attractie weegt 7,5 ton.

 

Het Normandische pretpark Parc Saint Paul gaat dit jaar haar 7de achtbaan openen. Het wordt de 4dehouten achtbaan van Frankrijk en ééntje die speciaal gericht is op gezinnen maar die ook tieners fantastisch gaan vinden. De achtbaan zal de naam Wood Express dragen.

Wood Express wordt 15 meter hoog en zal een first drop bevatten van 14,6 meter. Tijdens deze first drop van 57° graden zal er een snelheid behaald worden van 61 km/u. Het parcours wordt 479 meter lang en het ritje zal 115 seconden duren.

 

Er wordt een tijd van 60 seconden voorzien om bezoekers in en uit het treintje met 12 zitjes te laten stappen. Er zal maar één trein op de baan staan, zodat er een bescheiden capaciteit van 372 personen per uur bereikt kan worden. Kinderen vanaf 1 meter zullen al een ritje kunnen maken in de achtbaan. Wood Express zal 13 airtime momenten bevatten en de maximale drop wordt er eentje van 58° graden, net iets steiler dan de first drop dus.

Het wordt de 4de achtbaan van de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group in Europa. In 2011 werd de eerste achtbaan in Europa van deze fabrikant geopend als Twister in het Zweedse pretpark Gröna Lund. Vier jaar later (2015) werd in het Ierse pretpark Tayto Park de tweede Europese achtbaan van deze constructeur geopend. Cú Chulainn was zelfs de eerste Ierse achtbaan van formaat. Twee jaar geleden in 2016 opende het Franse Walibi Rhône-Alpes de houten achtbaan Timber. Een kleine familieachtbaan van The Gravity Group die een fantastische rit weggeeft.

 

Alle bouwfoto’s van het project kunt u hier bekijken.

 

Foto’s: Coaster Rider