Bouwwerken nieuwe achtbaan Schwaben Park van start gegaan

Dit jaar zal het Duitse Schwaben Park een nieuwe en vooral unieke achtbaan openen. Het wordt een creatie van het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Bij deze achtbaan hangen de karretjes aan de zijkant van de baan en schommelen heen en weer. Onlangs gingen de bouwwerken van start.

 

Het Duitse park Schwaben Park opent later dit seizoen een unieke achtbaan met Wilde Hilde. De achtbaan bevat gondels die aan de zijkant van de track bevestigd zitten, wat vrij uniek is. Men gaat doorheen een parcours dat wat lijkt op een knikkerbaan. De zitjes schommelen hierbij heen en weer. Onlangs toonde het park hoe de eerste trackdelen gemaakt werden in een staalbedrijf, iets later gingen ook de eerste werken van start.

 

De gondels die op de baan komen zullen vormgegeven worden als gekke kippen. Het park liet de bezoekers kiezen hoe de karretjes er uit zullen zien. Er waren drie ontwerpen waaruit gekozen kon worden.

 

Deze unieke achtbaan werd ontwikkeld door het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Het wordt de eerste in haar soort en zal een hoogte krijgen van 25 meter. De bezoekers zullen per twee rug aan rug zitten, wat een totaal van vier passagiers per bakje maakt. Men zal de achtbaan kunnen betreden vanaf vier jaar. De rit zal anderhalve minuut duren en verloopt over een parcours van 100 meter.

 

 

Bron en foto’s: Schwaben Park