Bouwupdate: Fēnix verandert skyline van Toverland

De bouw van de nieuwe Wing Coaster Fēnix in het Nederlandse attractiepark Toverland doet de skyline van het park compleet veranderen. De bouwwerken gaan de laatste dagen enorm hard vooruit en dit levert een heleboel mooie foto’s op. De opening van de achtbaan staat gepland op 7 juli 2018.

 

 

Op 19 april 2017 gingen de werken rond de achtbaan van start. Toen werden de eerste grondwerkzaamheden uitgevoerd. Op 19 september werden de eerste heipalen geplaatst en op 1 oktober 2017 werden de eerste footers voor de rollercoaster in de grond gezet. Op 18 december kwamen de eerste trackdelen aan in het park en op 23 januari werd dan de eerste track geplaatst. Op 25 maart 2018 werd er begonnen met de bouw van de lifthill en in april werd het hoogste punt van de achtbaan bereikt. Eind april werd de eerste inversie gebouwd en ondertussen is men ook bezig aan de tweede inversie. De werken zaten de afgelopen weken niet stil en dat is dan ook te zien aan de vele updates die de laatste dagen verschenen.

 

 

Fēnix wordt de grootste Wing Coaster van Europa en wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). De achtbaan zal een hoogte krijgen van 40 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 95 km/u bereikt worden. Het parcours wordt 813 meter lang en een ritje zal 1 minuut en 45 seconden duren. Inzittenden zullen drie keer overkop gaan via een Dive DropImmelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten. De achtbaan is een investering van 17 miljoen euro en wordt de eerste looping coaster van het Limburgse pretpark.

 

 

Alles wat je moet weten en de nieuwste updates van de bouwwerken vindt je hier.

 

 

Foto’s: Plaetjesmakers, Toverlaan, Adrenaline King, hyyyper (Themepark.nl), Tessa Maessen, Toverland Fansite, Verticaal Gaan, Job (Twitter)