Bekijk hier de volledige POV onride video van Steel Vengeance in Cedar Point

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point heeft de allereerste volledige Point Of View onride video vrijgegeven van de nieuwe spectaculaire achtbaan Steel Vengeance. Steel Vengeance wordt zowel de hoogste, snelste, langste en steilste hybride achtbaan ter wereld, bovendien zal deze attractie ook nog eens de meeste inversies op een hybride achtbaan bevatten. De opening van de achtbaan staat gepland op 5 mei 2018.

 

In Cedar Point, gelegen in de Amerikaanse staat Ohio, is men volop bezig met het testen van de nieuwe achtbaan Steel Vengeance. De achtbaan heeft een hoogte van 62,5 meter en een drop van 61 meter die loodrecht naar beneden gaat, waardoor bezoekers met een duizelingwekkende snelheid van 119,1 km/u richting de grond naar beneden razen.

Na deze drop van 90° volgt een achtbaanrit van 2 minuten en half over een track van 1749,6 meter waarbij de bezoekers maar liefst 4 keer overkop gaan. De achtbaan heeft heel wat speciale elementen en inversies. De rollercoaster is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction.

 

De ombouw van de achtbaan begon in 2016 en nam meer dan 18 maanden in beslag. Ondertussen is de eerste onride video van de Steel Vengeance naar buiten gebracht.

 

Rocky Mountain Construction vormde de oude houten achtbaan Mean Streak om naar de nieuwe moderne hybride achtbaan Steel Vengeance. De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. De achtbaan had een first drop van 52° en het parcours had een lengte van 1654,1 meter. Alle statistieken zijn dus serieus naar boven getrokken. Hierdoor zal Steel Vengeance de snelste, hoogste, langste en steilste hybride achtbaan in de wereld worden en  telt eveneens de meeste inversies van alle hybride achtbanen in de wereld.

Hieronder nog eens een video van de oude Mean Streak, een groot verschil.

 

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.