Twisted Timbers geopend in Kings Dominion: Bekijk hier de onride video

De eerste onride video van de vernieuwde Twisted Timbers in Kings Dominion is een feit! De houten achtbaan Hurler werd deze winter door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction omgebouwd tot de hybride achtbaan Twisted Timbers en opende op 24 maart na meer dan een jaar van werkzaamheden. Naast een hogere lift hill werden er ook drie inversies toegevoegd aan het parcours.

 

Hurler werd gebouwd in 1994 door de Amerikaanse fabrikant International Coasters en sloot in 2015. Eind 2016, na een jaar van inactiviteit, werd aangekondigd dat de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction de achtbaan onder handen zou nemen. Begin 2017 gingen de werken aan het gigantische ombouwproject dan ook van start.

 

De achtbaan werd serieus onder handen genomen. De houten constructie bleef overeind staan, maar de houten track werd vervangen door een stalen track. Een van de belangrijkste wijzigingen was de hoogte van de lift hill. Deze werd van 25,3 meter met maar liefst een derde verhoogd tot een hoogte van 33,8 meter. Hierdoor behaalt de achtbaan een snelheid van 86,9 km/u in plaats van de 80,5 km/u die vroeger behaald werd. Het parcours van 962,3 meter werd uitgebreid naar 1024,4 meter en er werden nog eens drie inversies aan toegevoegd.

 

Het verschil met de oude achtbaan Hurler (zie eerste video) en de nieuwe Twisted Timbers (zie tweede video) is dan ook enorm! De opening van de achtbaan vond plaats op 24 maart 2018.

 

Alles wat je moet weten over de achtbaan vind je hier terug.

 

 

Bron: rcdb