Toverland geeft oudste achtbaan nieuwe naam

Begin maart vroeg Toverland aan de fans om advies. Fans kregen de kans om een nieuwe naam te zoeken voor de stalen indoorachtbaan Boomerang. Vanaf deze zomer gaat de achtbaan door het leven als Toos-Express.

 

Toos Toverhoed, de mascotte van het Limburgse pretpark in Nederland, krijgt voor het eerst haar eigen attractie. De stalen indoorachtbaan schopt de naam Boomerang weg en gaat vanaf heden door het leven als Toos-Express. “Ook Toos verdient een eigen attractie in Toverland”, zegt het park op Facebook.”

© Toverland

 

De achtbaan ging op 19 mei 2001 open onder naam Achtbaan. Sinds 2003 werd ze omgedoopt tot Boomerang. Toos-Express gaat 60 km/u en is 320 meter lang. De 12 meter hoge stalen indoorachtbaan werd gebouwd door Vekoma en duurt 52 seconden. Meestal doet men twee rondjes.

Toos-Express is te vinden in het themagebied ‘Land van Toos, een indoorgebied vernoemt naar de mascotte. Het werd gethematiseerd naar oosters en westers toveren.