The Lion King krijgt show in Disneyland Paris

2019 wordt voor The Lion King een groot jaar. Naast een live-action remake van ‘The Lion King’, zal ook de bekende klassieker op de planken gestuurd worden in Disneyland Paris. De theatershow zal in 2019 opgevoerd worden in The Chaparral Theater dat volledig vernieuwd wordt.

 

Simba, Nala, Timon, Pumbaa en meerdere iconische personages uit ‘The Lion King’ zullen in 2019 een theatervoorstelling opvoeren in The Chaparral Theater. In het theater speelde tot eind 2017 de voorstelling ‘La Forêt de l’Enchantement: Une aventure musicale Disney’ waar figuren als Rapunzel, Tarzan en The Jungle Book passeerden. Begin maart 2018 begon Disney met het theater te slopen om er een nieuw theater te plaatsen.

The Lion King is geen onbekende op de planken van Disneyland Paris. Zo kan je in de theatershow in het Walt Disney Studios Park ‘Mickey and the Magician’ een scène bewonderen van The Lion King.

In Disney’s Animal Kingdom wordt momenteel de voorstelling ‘Festival of The Lion King’ sinds 1998 opgevoerd met veel stunts. Er komen in die voorstelling parade-floats naar voren met de figuren erop. Of dit een gelijkaardige voorstelling zal worden is nog onbekend.

 

Na Alice in Wonderland, Beauty and the Beast en The Jungle Book keert in de zomer van 2019 de filmklassieker uit 1994 terug naar het witte doek in een live-action versie. Disney maakt van 2019 een The Lion King-jaar.