Steilste achtbaan ter wereld krijgt vorm

Het toekomstige indoorpretpark Nickelodeon Universe Theme Park in New-Jersey opent het park in 2019 met onder andere de steilste achtbaan ter wereld en de langste spinning coaster ter wereld. Ondertussen zijn er foto’s opgedoken van de achtbaan.

 

Het park, dat komt te liggen in de Amerikaanse staat New-Jersey, komt in het American Dream Meadowlands complex te liggen waar geshopt of zelfs geskied kan worden. Nickelodeon Universe Theme Park opent het park in 2019 met 2 achtbanen die samen 3 records zullen verbreken: de langste en hoogste spinning coaster ter wereld en een achtbaan met de steilste drop ter wereld.

Enkele bouwfoto’s:

De achtbanen zullen beiden door elkaar rijden. Dit zal zorgen voor een speciale magische sfeer. Het pretpark zal een hoog thematiseringsgehalte hebben en komt helemaal in het teken te staan van de populaire Nickelodeon figuren.

De achtbaan met de steilste drop ter wereld wordt momenteel geïnstalleerd en zal een daling hebben van 121,5°. Momenteel staat het record van steilste achtbaan op Takabisha in het Japanse pretpark Fuji-Q Highland.

 

Langste en hoogste spinning coaster ter wereld

Naast de steilste achtbaan ter wereld opent het park ook de langste en hoogste spinning coaster ter wereld. De achtbaan zal door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides gebouwd worden. Het record staat momenteel op Tarántula in Parque de Atracciones de Madrid in Spanje. Tarántula is 630 meter lang en bereikt een hoogte van 25,5 meter.

Verder zal in het complex een waterpretpark gebouwd worden rond figuren van DreamWorks. Ook zal er ruimte zijn voor 450 winkels, een theater, een reuzenrad van maar liefst 86 meter hoog, een minigolfbaan, een bioscoopcomplex, een Sea Life Aquarium, een Legoland Discovery Centrum, restaurants en een 50 meter hoge indoor skicentrum.