Spinning Racer komt naar de Frühjahrssprödentalkirmes van Krefeld

In de Duitse stad Krefeld, niet ver van de Nederlandse en Belgische grens, vindt dit jaar van 27 april tot en met 6 mei 2018 de Frühjahrssprödentalkirmes plaats. Een van de attracties die je daar zeker niet mag missen is de Spinning Racer van Bruch. Dit is een grote achtbaan met draaiende karretjes en deze attractie heeft een speciale lay-out.

 

Naar de Frühjahrssprödentalkirmes van Krefeld zullen dit jaar 122 kraampjes komen, waaronder 14 grootvermaak attracties. De kermis vindt plaats op de Sprödentalplatz en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze kermis biedt twee achtbanen (anders is het hetzelfde als bij de vorige alinea): de familie achtbaan Willy der Wurm, een hoog gethematiseerde Big Apple achtbaan van de exploitant Bauermeister, en de Spinning Racer van de exploitant Bruch. Deze achtbaan is een grote achtbaan met draaiende karretjes gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides. Spinning Racer is 15,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 60 km/u. Het parcours is 424 meter lang.

 

Naast de achtbanen komen er ook heel wat thrill rides zoals de Booster Fighter van Bruch, de Mr. Gravity van Oberschelp, de Shake & Roll van Schäfer en de XXL Afterburner Konga van Küchenmeister. Even tot adem komen kan je op het reuzenrad Liberty Wheel van Gormanns.

Voor de kinderen vinden we het glazendoolhof Kristallpalast van Sturm, het funhouse Villa Wahnsinn van von Olnhausen en het spookhuis Geister Villa van Molengraft-Sipkema. Daarnaast zijn er ook nog twee botsauto’s terug te vinden waar men zich kan op uitleven.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Spinning Racer – Bruch (Spinning Coaster)

Willy der Wurm – Bauermeister (Family Coaster)

 

Shake & Roll – Schäfer (Roll Over)

Schlager Express – Dreßen (Music Express)

Voodoo Jumper – Schäfer (Smashing Jump)

Konga – Küchenmeister (XXL Afterburner)

Liberty Wheel – Gormanns (Reuzenrad)

Mr. Gravity – Oberschelp (Heavy Rotation)

Fighter – Bruch (Booster)

 

Kristallpalast – Sturm (Glazen Doolhof)

Villa Wahnsinn – von Olnhausen (Funhouse)

Geister Villa – Molengraft-Sipkema (NL) (Spookhuis)

Autoscooter Golden Greats – Hartmann (Botsauto’s)

Autoscooter – Loosen (Botsauto’s)

 

 

 

 

Bronnen: kirmes-beschickungen, Kermisland