Sequoia Adventure verdwijnt dan toch niet uit Gardaland

Het is dan toch niet ‘over and out’ voor Sequoia Adventure in het Italiaanse pretpark Gardaland. Een aantal weken geleden werd nog het nieuws bekend gemaakt dat de achtbaan uit het pretpark zou verdwijnen nadat de rollercoaster al maanden stilstond wegens technische problemen. Nu heeft het pretpark laten weten dat het de achtbaan toch nog zal heropenen, straffer zelf, de achtbaan zal nog aantrekkelijker gemaakt worden!

 

Een van de bizarste achtbanen in Europa is ongetwijfeld de achtbaan Sequoia Adventure in het Italiaanse pretpark Gardaland. De achtbaan lijkt een beetje op een knikkerbaan. De karretjes maken de ene vreemde inversie na de andere, waarbij ze een stukje ondersteboven blijven rijden. De inversies die op de achtbaan terug te vinden zijn werden tot “saxophone” gedoopt. Er zijn drie achtbanen in de wereld die deze elementen hebben.

 

 

De achtbaan, gebouwd door S&S-Sansei Technologies, kampt al een tijdje met technische problemen, die niet simpel op te lossen zijn. Er gingen eerder geruchten de ronde dat de achtbaan te koop stond, maar later bleek dit niet helemaal juist te zijn. Een paar weken geleden kwam dan het nieuws dat de achtbaan niet meer zou heropenen. Maar dit nieuws blijkt niet te kloppen. De achtbaan zal inderdaad dit jaar niet meer openen maar Gardaland zal de achtbaan in de toekomst wel heropenen, meer nog, de achtbaan zal nog aantrekkelijker gemaakt worden!

Sequoia Adventure is al sinds 21 juni 2017 buiten werking. Ondertussen is Gardaland aan het bekijken hoe het de achtbaan aantrekkelijker kan maken. “Hoogstwaarschijnlijk zal Sequoia Adventure heel het seizoen niet meer openen gaan”, laat het Italiaanse pretpark weten aan de Duitse website Parkerlebnis. “We werken momenteel aan een groot project met verschillende ideeën om de ervaring tijdens de rit nog aantrekkelijker en spannender te maken”. Maar deze werken zullen nog een hele tijd in beslag nemen en het is niet duidelijk wanneer het park daarmee zal klaar geraken.

 

Sequoia Adventure opende in 2005 als eerste Screaming Squirrel van S&S-Sansei Technologies. Later zou een Chinees park een gelijkaardige baan openen. Ook in Rusland vinden we dit type terug, maar hier zien de typische saxofoon-inversies er net iets anders uit. Het Russische exemplaar werd al in 2016 gesloten dus nu blijft enkel nog de Man-O-War uit het Chinese Mysterious Island over.

 

 

 Bron: parkerlebnis