Penisbloem WILDLANDS voor het eerst in bloei

Voor het eerst sinds de opening van WILDLANDS staat de Amorphophallus paeoniifolius in bloei. Deze plant wordt ook wel de penisbloem genoemd en is het kleine broertje van de Amorphophallus titanum, de stinkbloem die bekend staat als de grootste bloem ter wereld. 

 

Ruim drie jaar geleden plantte de hovenier van het park, Bert Roddenhof, knollen van deze plant in Rimbula. Hij hoopte dat de bloem rond de opening in 2016 zou bloeien. Dat duurde echter nog twee jaar. Sinds deze week is de bloem in het beginstadium van de bloei. De bloei zelf is maar eens per jaar en duurt één tot twee dagen. De geur die dan vrijkomt is te vergelijken met rottend vlees.   

De Amorphophallus paeoniifolius komt voor in Zuidoost Azië en is een knolplant met een prachtige donkerpaarse bloeiwijze. Deze penisbloem in WILDLANDS groeit in de tropische kas van Jungola en is voor bezoekers te zien (en te ruiken) in de Birdy Bush. Op dit moment is de bloem ongeveer 35 cm hoog.