Nieuwe beelden van spectaculaire achtbaan Taiga in Linnanmäki

Op donderdag 19 april 2018 publiceerde het Finse pretpark Linnanmäki een nieuwe video van haar toekomstige achtbaan Taiga. Deze kanjer van een stalen constructie zal geopend worden in 2019. De jongste video geeft enkele virtuele onride beelden prijs, terwijl de meest spectaculaire specificaties van de achtbaan worden opgesomd.

 

Het Finse pretpark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki, gaat in 2019 een grote nieuwe achtbaan bouwen. De achtbaan zal twee lanceringen en vier inversies bevatten. De nieuwe attractie komt op  de plaats te staan van de watercoaster Vonkaputous die eind 2017 het pretpark onverwacht verliet. De nieuwe attractie zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides.

 

 

Zoals je kan zien worden in deze video de belangrijkste specificaties van Taiga in de schijnwerpers gezet. Voor wie de Finse taal niet meester is hebben we een poging ondernomen om de vertaling te maken: “De meest verwachte attractie aller tijden. Met een explosieve snelheid van 160 km/u, een enorme hoogte van 52 meter en een track van 1.104 meter. Er hangt een Taiga in de lucht.”

Ons Fins is ook niet meteen om naar Helsinki te schrijven, maar het is een mooie poging.