Legoland Billund opende haar 50ste seizoen met koninklijk bezoek

Geëerd met een bezoekje van Prins Joachim, Prinses Marie, Prins Felix, Prins Henrik en Prinses Athena opende Legoland Billund de poorten voor een speciaal seizoen, waarin het park haar 50ste verjaardag viert. De Koninklijke familie was ook aanwezig bij de inauguratie van de gloednieuwe achtbaan Flying Eagle, waar ze samen met de directeur het eerste ritje maakten.

 

De viering van de verjaardag begon pas echt toen Prins Henrik en prinses Athena op de grote Lego-knop duwden om de poorten te openen. Het park ziet er dit jaar net wat anders uit met veel legomodellen en een nieuwe achtbaan.

 

Nieuw gebied

Legoredo Town werd dit jaar getransformeerd. Het gebied bevat de attractie Lego Canoe, die na 25 jaar dienst een grondige renovatie onderging. Naast de waterattractie blinkt nu de nieuwe achtbaan Flying Eagle. Deze achtbaan is voornamelijk gericht op de jonge bezoekers. De baan werd gebouwd door Zierer en ontworpen door een jonge Nederlander.

De koninklijke familie mocht het eerste ritje op de achtbaan maken, samen met de parkdirecteur. De achtbaan is gebouwd in een rotsachtige omgeving, die de Rocky Mountains voorstelt. De baan is 11 meter hoog en behaalt een snelheid van 46 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Legoland