Krijgt Gwazi in Bush Gardens Tampa Bay een RMC behandeling?

Gwazi, een duellerende houten achtbaan, gebouwd door Great Coasters International, staat sinds begin 2015 stil in Bush Gardens Tampa Bay. De achtbaan bestond uit een Lion-kant en Tiger-kant. De Lion-kant sloot al enkele jaren eerder. Onlangs vroeg moederbedrijf SeaWorld Parks & Entertainment een patent aan op de naam Twisted Tiger, wat doet vermoeden dat de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction de achtbaan nieuw leven zal ingeblazen.

 

De houten duellerende achtbaan Gwazi opende in 1999 bij Bush Gardens Tampa Bay. De achtbaan bestond uit twee duellerende banen die de naam Lion en Tiger droegen, dit omwille van het mythologische wezen de Gwazi een dier met het hoofd van een tijger en het lichaam van een leeuw.

De achtbaan werd gebouwd door Great Coasters International (GCI), maar had in de beginjaren treintjes van Philadelphia Toboggan Company. Deze werden in 2011 vervangen door Millennium Flyer trains van GCI zelf. Aan het einde van seizoen 2012 sloot de Lion kant voorgoed, dit omwille van budgettaire redenen.

 

 

De achtbaan stond bekend om haar ruwe ritjes en op 1 februari 2015 sloot ook de Tiger kant. De treintjes van de achtbaan verhuisden ondertussen naar zusterpark Busch Gardens Williamsburg om daar dienst te doen op de houten achtbaan Invadr.

 

 

Ondertussen lijkt er een sprankeltje hoop te zijn dat de achtbaan nieuw leven zal ingeblazen worden door een behandeling van Rocky Mountain Construction (RMC). Onlangs vroeg moederbedrijf SeaWorld Parks & Entertainment namelijk een patent aan op de naam Twisted Tiger. Verder vroeg werden ook de namen Tigris en Uproar geregistreerd. 

 

Heel wat houten achtbanen die in het verleden werden omgebouwd door RMC, kregen een nieuwe naam waar het woord Twisted in voorkomt. Voorbeelden hiervan zijn Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain, Twisted Timbers in Kings Dominion en Twisted Cyclone in Six Flags Over Georgia.

 

Bron: Coasterstudios, RCDB

Foto: GCI