Hoogste punt van Hyperion bereikt in Energylandia

Momenteel zijn de bouwwerken voor de grootste Mega Coaster van Europa in het Poolse pretpark Energylandia volop aan de gang. Op dit moment wordt de indrukwekkende first drop geplaatst. Deze rollercoaster heeft de naam Hyperion gekregen en moet opengaan in 2018. Het wordt zowel de snelste als de hoogste Mega Coaster van Europa.

 

Verloop van de bouwwerken:

In oktober 2017 gingen de eerste bouwwerkzaamheden voor de achtbaan van start. Er werd begonnen met graafwerken en het gieten van beton om de ondergrond te verharden. In november werden er grote stukken gewapend beton geplaatst en op 13 december kwamen de eerste trackdelen aan op de parking van het pretpark.

Op kerstavond werd er een nieuwe mijlpaal bereikt toen de eerste track geïnstalleerd werd, waardoor de bouwwerken voor het eerst de hoogte ingingen. Deze trackdelen hebben een zwarte kleur gekregen. Hyperion wordt op de parking van het pretpark geplaatst en ligt tussen de hoofdingang en het einde van de parking.

In de eerste maanden van 2018 was de vooruitgang van deze werken niet meteen zichtbaar. Er werd vooral gewerkt aan de onderkant van de first drop die gelegen is in een tunnel. In maart werden heel wat supports geplaats en verschillende trackdelen die laag tegen de grond gelegen zijn.

 

Ondertussen is de indrukwekkende first drop compleet. Deze heeft een hellingsgraad van 84°, wat bijna verticaal is.

 

De grootste Mega Coaster in Europa:

De achtbaan wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster zal maar liefst 77 meter hoog worden en zal een drop krijgen van 80 meter. De first drop zal een hellingsgraad van 84 graden kennen en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u! Hierdoor wordt het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Hyperion wordt de grootste Mega Coaster van Europa in zowel de snelheid als de hoogte. De Mega Coaster zal een lengte krijgen van 1.450 meter en zal heel wat speciale elementen bevatten.

 

Na de spectaculaire first drop die eindigt in een tunnel, volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’-element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked Hill’, een ‘Offset Speed Bump’, een ‘Flooter Airtime Hill’ en een ‘Panoramic Wave Turn’. De rit vervolgt met een ‘Speed bump’ en ‘Stengel Dive’, om vervolgens met een overbanked turn in ‘Double S-Curves’ terecht te komen. Tot slot eindigt de rit met een ’S-Hump With Airtime’ en een ‘Ejector Airtime Hill’ met watereffecten. Wil je weten wat Intamin hier allemaal mee bedoelt, dan kan je best onderstaande video bekijken, die zowel een offride als een onride video van de achtbaan laat zien.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Wonderworld 

Video: Energylandia