Gröna Lund stelt opening nieuwe achtbaan uit

Het Zweedse pretpark Gröna Lund kondigde een tijdje geleden aan dat men een nieuwe, hangende achtbaan ging openen van de Zwitserse bouwer B&M. De opening stond gepland voor 2020. Ondertussen is er meer duidelijkheid rond de nieuwe achtbaan en zal deze niet in 2020 geopend worden, maar een jaar later, in 2021.

 

De nieuwe achtbaan zal 34 meter hoog en 700 meter lang worden. Hij zal een snelheid halen van 100 km/u. Een ritje op de achtbaan zal twee minuten duren. De achtbaan zal geleverd worden door de Zwitserse fabrikant B&M.

De achtbaan zal gebouwd worden in een gebied in de buurt van de achtbaan Insane en de gebouwen van de botsauto’s en arcade. Het gebied moet op lange termijn worden getransformeerd. Daardoor zal de opening later plaatsvinden. In een reactie laat het park weten dat men het park en alle attracties zoveel mogelijk wil geopend houden gedurende de bouwperiode. Tegen 2020 zullen we al wel een nieuwe boardwalk kunnen ontdekken en zullen grote delen van de bouw zichtbaar zijn.

 

De eerste werkzaamheden zullen dit jaar nog van start gaan.

 

Bron en foto: Gröna Lund