Gelanceerde achtbaan officieel geopend bij Le Pal

Bij het Franse pretpark Le Pal mochten de bezoekers tijdens het openingsweekend van 7 april voor het eerst plaatsnemen in de nieuwe gelanceerde achtbaan Yukon Quad. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en bevat naast het vele bochtenwerk ook twee lanceringen.

 

Wie sinds 7 april 2018 het Franse pretpark Le Pal bezocht kon al plaatsnemen in de gloednieuwe, dubbelgelanceerde achtbaan Yukon Quad. Deze achtbaan werd geleverd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en heeft een lengte van 1.000 meter. Tijdens de rit wordt het treintje tweemaal gelanceerd doormiddel van banden. Zo wordt er een topsnelheid behaald van 90 km/u. Heel het parcours bevindt zich laag tegen de grond, waardoor het snelheidsgevoel nog hoger wordt. Het hoogste punt bevindt zich op 12 meter hoogte.

 

Het park deelde enkele filmpjes van de achtbaan tijdens de laatste testritten, net voor de opening.

 

 

 

De thematisering van Yukon Quad staat in het teken van Noord-Canada. Yukon verwijst naar een streek in Canada waar in 1896 goud gevonden werd. Massaal trokken goudzoekers uit Canada en Amerika ernaartoe. Yukon Quad is een kopie van Juvelen die in 2013 opende in het Deense pretpark Djurs Sommerland.

 

Alles wat je moet weten over Yukon Quad vind je hier terug.