Fabelvis uit Efteling-attractie tijdelijk defect

De duurste Efteling-attractie ooit, Symbolica, kampt met een probleem. De fabelvis, het mythische wezen uit de wereld van Efteling-mascotte Pardoes, doet het niet meer. Het dier beweegt niet meer in de scène van de attractie.

 

Al sinds vrijdag 30 maart 2018 kampt de vis met problemen. De fabelvis, die te vinden is in het Botanicum van de nieuwste attractie Symbolica, beweegt niet meer. De lift waaraan de vis gemonteerd is, is afgebroken. Hierdoor kan hij niet meer opgetakeld worden. Dat meldt een medewerker van de Efteling.

De gigantische vis zal niet meteen gerepareerd kunnen worden. Een extern bedrijf uit Engeland moet hiervoor langskomen en dit vergt erg veel tijd. Wanneer de fabelvis terug gemaakt zal worden is nog onbekend, meldt de Efteling.

Symbolica is de nieuwste attractie van de Efteling en opende op 1 juli 2017. Je gaat er op audiëntie bij koning Pardulfus Carando Domerano. De audiëntie verloopt niet zoals verwacht, omdat Pardoes, de Koninklijke Tovernar, de gasten meeneemt op avontuur doorheen het paleis.

De attractie heeft drie verschillende routes: Heldentour, Muziektour en Schattentour. In elke tour kom je de fabelvis tegen in het Botanicum, een gigantische plantenkas dat onderwater gelegen is.

 

Video: Heldentour

 

Video: Muziektour 

 

Video: Schattentour 

 

 

Bron: Efteling, medewerker van de Efteling