Eerste onride beelden Steel Vengeance In Cedar Point

Onlangs stapten Marketing Manager Tony Clark en General Manager Jason McClure voor het eerst in de hybride achtbaan Steel Vengeance in Cedar Point. Volgens Tony, die al heel wat achtbanen bereed, is dit zonder twijfel de beste achtbaan ter wereld.

 

De bouwwerken aan de achtbaan Steel Vengeance in Cedar Point lopen ten einde, de testritten verliepen voorspoedig en onlangs konden Marketing Manager Tony Clark en General Manager Jason McClure een allereerste ritje maken. Volgens Tony is het alvast de beste achtbaan ter wereld.

 

 

Rocky Mountain Construction vormde de oude houten achtbaan Mean Streak om naar de nieuwe moderne hybride achtbaan Steel Vengeance. Steel Vengeance heeft een hoogte van 62,5 meter. Nadat het treintje het hoogste punt bereikt heeft, is er een drop van 61 meter die loodrecht naar beneden gaat, waardoor bezoekers met een duizelingwekkende snelheid van 119,1 km/u richting de grond naar beneden razen.

Na deze drop van 90° volgt een achtbaanrit van 2,5 minuten over een track van 1.749,6 meter waarbij de bezoekers maar liefst vier keer overkop gaan. De achtbaan heeft heel wat speciale elementen en gebankte bochten.

 

Meer updates over de bouw vind je hier.

 

Bron en foto: Cedar Point