Doutzen Kroes eregast Future For Nature Awards 2018 in Koninklijke Burgers’ Zoo

Vrijdag 20 april 2018 ontvangen drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers die het verschil maken voor de toekomst van de natuur de Future For Nature Awards in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Supermodel Doutzen Kroes reikt als eregast de Awards uit aan de Amerikaan Adam Miller (27), de Vietnamese Trang Nguyen (27) en de Zwitserse Geraldine Werhahn (33). Doutzen zette zich eerder in voor natuurbescherming met haar succesvolle campagne #KnotOnMyPlanet, waar ze aandacht vraagt voor de olifantenstroperij en strijdt tegen illegale ivoorhandel. Als eregast treedt ze in de voetsporen van Sir David Attenborough, Jane Goodall en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. 

 

De drie winnaars en hun winnende projecten

Adam Miller (27) is een jonge Amerikaan die de illegale handel in (zang)vogels bestrijdt in Borneo. Trang Nguyen (27) is een avontuurlijke Vietnamese die een gevaarlijke strijd vecht tegen de illegale handel van bedreigde diersoorten uit Afrika en Azië. Geraldine Werhahn (33) is een Zwitserse onderzoekster die haar thuisland heeft verruild voor het onherbergzame Tibet en Nepal om een zeldzame wolvensoort te beschermen.

 

Volg de prijsuitreiking van 2018 op de voet dankzij Facebook Live Video!

BBC-presentatrice Saba Douglas-Hamilton presenteert de prijsuitreiking van de Future For Nature Awards 2018 die plaatsvindt van 14.00 uur tot 15.30 uur in het Auditorium van het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo. Onder toeziend oog van meer dan 500 gasten uit binnen- en buitenland vertellen de drie winnaars over hun succesvolle natuurbehoudsproject. Aan het einde van de ceremonie reikt eregast Doutzen Kroes de Future For Nature Awards 2018 uit. Met behulp van Facebook Live Video is het evenement vanaf 14.00 uur live te volgen op het Facebook-kanaal www.facebook.com/burgerszoo

 

Stichting Future For Nature

De uitreiking van de Future For Nature Awards vindt op vrijdag 20 april 2018 voor de elfde keer plaats. Future For Nature ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future For Nature Award en een bedrag van 50.000 euro per winnaar. De stichting heeft sinds 2008 al dertig succesvolle natuurbeschermers over de hele wereld een Award toegekend, die met passie én resultaat werken aan hun project. Het Internationaal Selectie Comité bestaat uit gerenommeerde natuurbeschermers en kiest elk jaar de drie winnaars. Inzendingen komen van deelnemers uit de hele wereld. De hoofdsponsors van de Stichting Future For Nature zijn Nationale Postcode Loterij, Africa’s Eden, Neele-Vat Logistics en Koninklijke Burgers’ Zoo. Op www.futurefornature.org is alle achtergrondinformatie te vinden over het werk van de stichting, de winnaars en hun natuurbehoudsprojecten verspreid over de hele wereld.