Defecte kermisattractie zorgt voor paniek in Genk

Gisterenavond ontstond er paniek op de eerste dag van de 1-meikermis van Genk. Bakjes van de spectaculaire kermisattractie Move It knalden op het einde van de rit tegen de bodemplaat, eerst dacht men dat het om een ongeval ging, maar dat bleek later niet waar te zijn. Verschillende inzittenden en omstanders waren serieus geschrokken door het voorval.

 

Edwin Sokolowski uit As trok er gisteren met zijn gezin op uit naar de 1-meikermis van Genk in Belgisch Limburg. Om de 11de verjaardag van zijn zo’n Sem te vieren kozen de kinderen de wildste attractie uit om een ritje te maken.

De vader filmde het hele gebeuren en alles liep ook goed, tot op het einde van de rit. Net toen Edwin klaar was met filmen ontdekten de uitbaters van de attractie dat er een technische probleem was. De relais van de attractie bleven namelijk hangen, daarop legde ze de Move It stil in een soort van noodprocedure. Hierbij kwam een bakje van de attractie tegen de ijzeren bodemplaat. Dit veroorzaakte een luide knal waardoor er bij sommige inzittenden en omstaanders paniek ontstond.

 

Volgens de schepen van evenementen Lotte Trippaers waren de inzittenden door de goede reactie van de exploitanten nooit in gevaar. Nadat de attractie was stilgelegd moesten alle bezoekers manueel bevrijd worden. De eigenaars snelden ter plaatse met het nodige materiaal, en hielpen iedereen uit de veiligheidsbeugels. De attractie werd stil gelegd, afgebroken en ondertussen ook opgehaald door de fabrikant. 

Indien het om een kleine herstelling gaat, dan komt de attractie de komende dagen terug naar Genk. Indien de problemen groter zijn dan zal de kermis het met een attractie minder moeten doen. Het is niet de eerste keer dat de Move It technische problemen heeft. Deze spectaculaire attractie werd ook al eens vroegtijdig afgebroken op de kermis van Halle. Het is alvast opnieuw een zware financiële klap voor de uitbaters van de attractie.

 

Hieronder kan je de video vinden van de rit, die gefilmd werd door de vader van de twee kinderen, net voor het technisch defect gebeurde:

 

 

 

Bronnen: HLN, Het Nieuwsblad, Van Herck  

Foto: Facebook

Video: Edwin Sokolowski