Bouwupdate Toverland: Port Laguna – Avalon

Op 22/04/2018 kregen we opnieuw de kans om de werkzaamheden aan de nieuwe themagebieden van Toverland te gaan bekijken. Met Port Laguna krijgt Toverland vanaf 7 juli een volledig nieuwe ingang en met Avalon een volledig nieuw themagebied met twee nieuwe attracties.

 

Port Laguna

Onze rondleiding begon op de nieuwe promenade die ons naar de nieuwe ingang van het park leidde. Deze nieuwe ingang krijgt 14 kassa’s, er wordt een sectie voorzien voor groepen en een sectie voor gewone bezoekers. Na het aankopen van het kaartje loop je door naar de effectieve toegang, waar poortwachters een controle uitvoeren, zodat bezoekers geen zwarte magie het park binnen brengen. Voorwerpen die niet het park in mogen, zullen opgeslagen worden in een gebouwtje met lockers.

 

Port Laguna telt meerdere gebouwen. In een van de gebouwen komt een grote winkel, waar alle souvenirs uit het park te koop zullen zijn. Verder komt er een horecapunt waar men in de ochtend kan ontbijten en later op de dag een middagmaal kan eten. Dit zal de naam Mañana krijgen. Tessa liet ons al enthousiast weten dat hier ook de tweede snackmuur van het park zal komen. Ook kan je het Magiezijn ontdekken, waar alles op zijn kop staat. Hier worden aangespoelde flessen verzameld die teruggevonden worden in de baai van Port Laguna.

 

Ook zal dit gebied een show krijgen. Deze zal de slotshow worden, waardoor je dag afgesloten wordt, waar hij begonnen is. De eerste zal te zien zijn tijdens de Midzomeravonden.

Grote blikvanger wordt de 27 meter hoge vuurtoren Solaris. Hierin zal tevens een horecapunt geopend worden. In dit horecapunt zal men ijsjes kunnen krijgen.

Middenin de zone komt een grote baai met waterspeeltuigen voor de kids. Ook komt er een gebouw met meerdere spellen. Links zullen de kinderen eendjes kunnen gaan vissen, rechts zal er met ballen (parels) gegooid kunnen worden en in het midden komt een kamelenrace die omgedoopt zal worden tot een zeepaardjesrace.

 

 

Avalon

Bij Avalon begon onze rondleiding uiteraard bij de blikvanger van de zone, de 40 meter hoge Wing Coaster Fēnix. Ondertussen bereikte de lifthill al haar hoogste punt en zien we hoe er al track begint geplaatst te worden.

We namen ook een kijkje in het station en de technische ruimtes van de achtbaan, waar we bij de bocht tussen station en lifthill verwachten dat hier stiekem nog iets magisch staat te gebeuren. Wat dit wordt blijft uiteraard nog geheim.

 

Het hele gebied krijgt nu echt wel vorm, we kunnen goed herkennen waar de bootvaart Merlin’s Quest zal varen en hoe de achtbaan de interactie aangaat met de bootvaart en de rest van het gebied.

We mochten ook een kijkje nemen in het restaurant Flaming Theater. Dit wordt de ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs zullen hier samen komen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke dranken te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad. Maar voor de bezoekers wordt dit een plek waar men middeleeuwse maaltijden kan nuttigen met veel vlees, zoals grote vleesspiezen, kip enzoverder.

 

Als laatste bezochten we het stationsgebouw van de bootvaart Merlin’s Quest. Het gebouw ziet er dankzij het gebruik van hout zeer robuust uit. Wie een ritje maakt vanaf 7 juli zal een tochtje maken over een rivier die doorheen het gebied loopt, maar ook doorheen een stukje darkride. Het darkride-gedeelte komt in het gebouw waarin ook het station verwerkt is van de achtbaan. Wat hier te zien zal zijn blijft echter geheim.