Bouw Twisted Cyclone vergevorderd bij Six Flags Over Georgia

Op recente bouwfoto’s van de nieuwe achtbaan Twisted Cyclone in Six Flags Over Georgia is te zien hoe ver de bouw ondertussen gevorderd is. Meerdere inversies zijn momenteel al opgebouwd. Deze nieuwe achtbaan is wederom een creatie van Rocky Mountain Construction, waarbij de houten achtbaan Georgia Cyclone omgebouwd wordt tot de hybride achtbaan Twisted Cyclone.

 

De werkzaamheden voor de nieuwe hybride achtbaan verlopen volgens schema bij Six Flags Over Georgia. Eind november werden de eerste trackdelen geplaatst. Begin februari bereikte de baan haar hoogste punt en ondertussen zijn al meerdere inversies compleet. Ook de vernieuwde track is op het grootste deel van de baan al aanwezig.

 

Twisted Cyclone opende voor het eerst in 1990 als Georgia Cyclone en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. De nieuwe versie wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction en zal drie inversies krijgen plus 10 airtime-momenten. De achtbaan is iets hoger en sneller gemaakt waardoor tijdens de rit er nu een topsnelheid van 80,5 km/h zal bereikt worden. Het hoogste punt bevindt zich op 30,5 meter. In totaal is het parcours 731,5 meter lang en de first drop werd ook steiler gemaakt tot een hellingsgraad van 75°.

 

 

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Six Flags Over Georgia, Midway Mayhem