Bekijk hier de eerste onride van Wicker Man in Alton Towers!

Het Engelse pretpark Alton Towers opende de gloednieuwe houten achtbaan Wicker Man op 20 maart 2018. Ondertussen zijn de eerste onride video’s van de baan verschenen! Het is de eerste achtbaan in de wereld die hout en vuur combineert tot een indrukwekkend geheel.

 

Wicker Man is de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. Het project, tot voor kort beter gekend als SW8 (Secrect Weapon 8), is de laatste nieuwe attractie in de beroemde reeks van de Secret Weapons. Wicker Man heeft een drop van 22 meter en behaalt op het parcours een snelheid van 70,8 km/u. Er is een stukje track die gebanked is tot 68° en op het parcours van 618,1 meter zijn er drie tunnels.

 

Centraal bij de achtbaan staat de 17,55 meter hoge Wicker Man, het belangrijkste thematiseringselement van de achtbaan. Hier gaan de bezoekers tijdens de rit drie keer doorheen terwijl het gevaarlijke houtskelet in vuur en vlam staat. De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben.

 

Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de achtbaan die al snel een investering van 16 miljoen pond werd. Het bedrijf bouwde ook andere bekende houten achtbanen zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park.

 

Meer informatie, foto’s en video’s over de achtbaan vind je hier.

 

 

Video’s: David Ainsworth, Coaster Touring