Afbraak van achtbaan Stinger begonnen bij Dorney Park

Het Amerikaanse pretpark Dorney Park & Wildwater Kingdom maakte vorig jaar bekend dat ze haar achtbaan Stinger ging sluiten. Deze achtbaan werd destijds gebouwd door Vekoma en is van het type Invertigo. Ondertussen is de ontmanteling van de baan volop aan de gang.

 

In een persbericht vertelde Dorney Park vorig jaar dat men de achtbaan Stinger sloot, dit om plaats te maken voor toekomstige uitbreidingen. Welke toekomstplannen het park met de locatie heeft is momenteel nog niet bekend gemaakt, maar de ontmanteling van de achtbaan is volop bezig.

 

 

Stinger was een zogenaamde Invertigo achtbaan, gebouwd door Vekoma. Bij dit type achtbaan maakt men een ritje als bij de gekende Boomerang achtbaan, maar met dat verschil dat het treintje onder de track hangt. Daarnaast is de achtbaan ook hoger en ligt de maximum snelheid tijdens de rit uiteraard ook hoger.

De achtbaan werd voor het eerst geopend als Invertigo in California’s Great America, waar ze opende in 1998 en sloot in 2010. De achtbaan verhuisde en sinds 2012 mocht de rollercoaster haar ritjes maken als Stinger in Dorney Park.

 

 

 

Bron en foto’s: ‎Shane Johnson