Zo ziet de nieuwe achtbaan van Schloss Dankern er uit

Het Duitse pretpark en vrijetijdscentrum Schloss Dankern, dat gelegen is vlakbij de Nederlandse grens, gaat dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het park heeft de thematiseringswerken na een volledig jaar kunnen afronden. De achtbaan is nu volledig klaar voor de opening op 17 maart 2018.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern opent op 17 maart een nieuwe achtbaan. Deze achtbaan staat helemaal in het teken van de middeleeuwen. De naam voor de attractie is: “Eine Reise durch das Mittelalter” wat zoveel betekend als “Een reis door de middeleeuwen”. Het belangrijkste thematiseringselement is het middeleeuws kasteel waar de achtbaan in, over, rond en door loopt.

De grootste werken rond deze achtbaan werden al in het begin van 2017 voltooid. Het was eerst de bedoeling dat de achtbaan zou openen in de loop van 2017, maar door het hoge thematiseringsgehalte werd de opening uitgesteld naar 2018. Heel vorig jaar en de afgelopen winter werd er druk gewerkt aan deze thematisering en nu is de achtbaan volledig klaar om te openen voor een groepje genodigden op 16 maart. Vanaf 17 maart is de achtbaan dan toegankelijk voor alle bezoekers.

De nieuwe achtbaan werd gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. “Eine Reise durch das Mittelalter” heeft een hoogte van 14 meter en behaald een snelheid van 50 km/u. Daarnaast is de achtbaan 350 meter lang. De achtbaantrein bestaat uit twee bakjes waarin telkens 2 volwassenen of 3 kinderen per bakje kunnen plaats nemen.

Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Het Duitse pretpark Karls Erlebnis Dorf heeft ondertussen aangekondigd ook een gelijkaardige achtbaan te gaan openen in 2018.

 

“Eine Reise durch das Mittelalter” is de grootste ontwikkeling in de recente geschiedenis van het vrijetijdscentrum. Het totale kostenplaatje bedroeg ongeveer 4 miljoen euro. Kinderen vanaf 1,10 meter kunnen in de achtbaan een ritje maken, mits begeleiding van een volwassene. De 14 meter hoge achtbaan is gebouwd in een kasteel dat 17 meter hoog is.

Op onderstaande foto, die reeds in augustus genomen werd, krijg je een iets beter beeld van de volledige achtbaan. Zoals je kan zien is het dus geen klein familie achtbaantje maar toch eentje van een serieus kaliber.

 

 

Bron + foto’s: Ferienzentrum Schloss Dankern