Wing Coaster Fēnix gaat de hoogte in bij Toverland

Het Nederlandse pretpark Toverland verspreidde vandaag enkele foto’s waarop we kunnen zien dat de eerste outdoor trackdelen van de nieuwe Wing Coaster Fēnix geplaatst werden. Het gaat om de remsectie en enkele supports. De opening van de achtbaan staat gepland op 7 juli 2018.

 

Vandaag konden we via de updates van het park op sociale media zien hoe de eerste onderdelen van de nieuwe Wing Coaster Fēnix geplaatst werden in het outdoor gebied. De achtbaan gaat hiermee nu pas echt de hoogte in. Fēnix wordt gebouwd in het nieuwe themagebied Avalon, waar naast de achtbaan ook de boatride Merlin’s Qeust gebouwd wordt.

 

 

Fēnix wordt de grootste Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) in Europa. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 40 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 95 km/u bereikt worden. Het parcours wordt 813 meter lang en een ritje zal 1 minuut en 45 seconden duren. Inzittenden zullen drie keer overkop gaan via een Dive DropImmelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten. De achtbaan is een investering van 17 miljoen euro en wordt de eerste looping coaster van het Limburgse pretpark.

 

Bron en foto’s: Toverland