Warner Bros. World Abu Dhabi onthult eerste attracties

Het allereerste Warner Bros. Indoor themapark zal later dit jaar de deuren openen in Abu Dhabi. Er zullen zes themagebieden komen met figuurtjes als Superman, Scooby-Doo en Bugs Bunny. Het park onthulde de eerste attracties die bezoekers er zullen kunnen ontdekken.

 

Het park, dat geopend zal worden in de zomer van 2018 op Yas Island, zal in totaal 29 attracties en live shows krijgen verdeeld over zes gebieden. Deze themazones zullen volgende namen krijgen: Metropolis, Gotham City, Cartoon Junction, Bedrock, Dynamite Gulch en Warner Bros. Plaza. De attracties die als eerste onthuld werden liggen in Metropolis en Cartoon Junction.

Wanneer de bezoekers het park betreden onder het iconische Warner Bros. schild zullen ze DC World inlopen, waar superhelden als Batman, Superman en Wonder Woman vechten voor gerechtigheid. Verder ontdekken ze animatiefiguren als Bugs Bunny, Wile E. Coyote en Scooby-Doo.

Metropolis

Achter de muren van Warner Bros. ontdekken de bezoekers de moderne skyline van Metropolis. Ook wel The City of Tomorrow genoemd. De skyline, welke op die van Manhattan lijkt, wordt beschermd door de DC Superhelden als Superman, Wonder Woman, Aquaman, Green Lantern, Cyborg en The Flash.

Op de redactie van de Daily Planet, een fictieve krant uit Metropolis, vind je de attractie Superman 360: Battle for Metropolis. Een attractie waar de superheld zal vechten tegen het kwade om het lot van Metropolis veilig te stellen. Bezoekers die de Hall Of Justice betreden kunnen aan boord gaan van Justice League: Warworld Attacks, een darkride met immersive media en special effects. Deze zal razendsnel vliegen, in een gevecht met indringers van een andere melkweg.

Andere attracties die men kan ontdekken in Metropolis zijn Green Lantern: Galactic Odyssey, een Flying Theater. Hierbij zullen de gasten doorheen de cosmos vliegen. Er komt ook een Teen Titans Training Academy, een speelzone met meerdere verdiepingen waar een zipline en andere activiteiten terug te vinden zijn. 

Dineren kan in Ace O’ Clubs, Bibbo Bibbowski’s quick service restaurant of Park Ridge Market. Voor souvenirs kan men terecht in winkels als Zatanna Books & Magical Curiosities en Justice League Hero Supply.

Cartoon Junction

In Cartoon Junction zullen de bezoekers familievriendelijke attracties ontdekken met geanimeerde figuurtjes uit de Looney Tunes en Hanna-Barbera series. Tom & Jerry zullen elkaar achterna zitten, terwijl Scooby-Doo en zijn bende proberen om enge mysteries op te lossen. Verder zie je figuurtjes als Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Sylvester, Tasmanian Devil (Taz), Pepé Le Pew, Elmer Fudd en vele anderen.

Middenin het gebied kan je een ritje maken op Tom and Jerry Swiss Cheese Spin, een duizelingwekkende Spinning Coaster waarbij je doorheen het huis van de figuurtjes rijdt. Aan de rand van het gebied ontdek je Scooby-Doo The Museum of Mysteries. Hier kan je plaatsnemen in een Mystery Machine waarmee je Scooby-Doo en zijn vrienden volgt om samen met hen de geheimen van het museum te ontdekken.

Andere attracties in het gebied zijn: Ani-Mayhem, een interactieve dark ride. Meet Bugs! (and Daffy), een Walkthrough avontuur waarbij de bezoekers Bugs Bunny kunnen volgen op het podium van een vintage theater. Er komt ook een kleurrijke draaimolen met Cartoon Junction Carousel. Verder vind je er ACME Factory, waar drie attracties te vinden zijn: Daffy’s Jet-Propelled Pogo Stick, een kleine vrijevaltoren, Tweety Wild Wockets en Ricochet Racin’ with Taz.

Voor de hongerige bezoekers zijn er ACME Commissary, Huckleberry Hound Pies; Penelope Pitstop Cotton Candy en Yogi Bear and Boo Boo Ice Cream.

 

Bron en foto’s: Warner Bros. World Abu Dhabi