Walibi Belgium onthult eerste karretje Tiki-Waka

De eerste testritten van funcoaster Tiki-Waka zijn van start gegaan bij Walibi Belgium. De achtbaan maakt onderdeel uit van de nieuwe zone Exotic World. Het park liet ondertussen weten dat de achtbaan niet klaar zal zijn om de bezoekers te ontvangen bij seizoenstart.

 

 

Walibi Belgium onthulde zonet hoe de karretjes van de nieuwe funcoaster Tiki-Waka er uit zullen zien. De achtbaan werd gebouwd op de voormalige locatie van de oude achtbaan Cocinelle die later een ander plekje zal krijgen in het park.

Tiki-Waka is een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer. De achtbaan is bijna 20 meter hoog, de maximale snelheid van de achtbaan wordt 55 km/u. Op het parcours van 500 meter lang zullen 5 wagentjes rijden. In elk wagentje zullen 4 mensen tegelijkertijd kunnen plaats nemen. De minimale lengte om een ritje te mogen maken in de achtbaan wordt 1 meter.

Het park liet ondertussen ook weten dat de achtbaan niet zal openen voor 7 april 2018, men had gehoopt de baan klaar te krijgen tegen de seizoenstart op 31 maart, maar door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken is dit jammer genoeg niet gelukt.

 

Bron: Walibi Belgium