Vergane Glorie: Wonderland Amusement Park

Wonderland was een verlaten en nooit afgewerkt pretpark in Chenzhuang, China. Het project kwam oorspronkelijk van een Thaïse bouwpromotor. Ze wilden het grootste themapark bouwen van Azië. Het park zou 49 hectare groot worden. Door financiële problemen werden de werken in 1998 stilgelegd door de lokale overheid. In 2008 probeerde men de werken te hervatten, maar deze poging faalde opnieuw. Daardoor bleef het park jarenlang onafgewerkt staan.

 

Beijing ... Wonderland

 

Beijing ... Wonderland

 

Beijing ... Wonderland

 

Beijing ... Wonderland

 

Op het domein vond je meerdere skeletten van gebouwen terug. Zo kon je een kasteel ontdekken en meerdere middeleeuwse gebouwen. De lokale boeren claimden het land terug en plantten hun gronden op de verlaten grond. Enkel de parking had nog parkeerwachters, die kijklustigen op een afstand moesten houden.

 

 

 

 

 

Beijing ... Wonderland

 

De verlaten gebouwen werden in mei 2013 allemaal afgebroken, waardoor de laatste hoop verdween dat het park ooit afgewerkt zou worden. Het is momenteel niet geweten wat er met de gronden zal gebeuren. Een investeerdersgroep toonde al interesse om er een superdeluxe supermarkt te bouwen.

 

 

 

 

 

 

Bron: Wikipedia

Foto’s: Eric Testroete, Dennis