Thunder Loop van Attractiepark Slagharen gered!

De bekende achtbaan Thunder Loop uit het Nederlandse pretpark Attractiepark Slagharen is niet naar de schroothoop verwezen. De nostalgische achtbaan die in 1979 geopend werd als Looping Star werd eind 2016 gesloten om plaats te maken voor de nieuwe moderne achtbaan Gold Rush die begin 2017 opende. Veel fans vreesden dat de achtbaan voorgoed verloren was, maar nu is er goed nieuws naar buiten gekomen!

 

Thunder Loop werd in 1979 geopend als Looping Star in het Nederlandse Attractie- en Vakantiepark Slagharen. De achtbaan was de allereerste rollercoaster in Nederland die overkop ging en was voor veel Nederlanders de eerste loopingachtbaan die ze deden. In 2010 veranderde de achtbaan van naam en werd deze Thunder Loop gedoopt.

 

 

Na al die jaren van trouwe dienst werd het alsmaar moeilijker en moeilijker om de achtbaan operationeel te houden. Daarom besloot het parkmanagement om de achtbaan op het einde van 2016 te sluiten om plaats te maken voor een nieuwe moderne rollercoaster. Deze nieuwe achtbaan werd Gold Rush, een gelanceerde looping achtbaan die 2 maal overkop gaat.

Door het verdwijnen van Thunder Loop verloren veel fans een fysiek stukje herinnering. Er waren dan ook enorm veel mensen naar het afscheidsevenement gekomen. Maar nu kunnen we goed nieuws melden. De achtbaan is niet op de schroothoop beland. Straffer nog, deze zal dit jaar nog openen in een ander pretpark.

Thunder Loop zal dit jaar openen in het pretpark Parko Paliatso Luna Park in Cyprus. De achtbaan zal daar haar rondjes maken onder de naam Looping Star. De rollercoaster heeft een hoogte van 24,5 meter en behaalt tijdens de rit een snelheid van 77 km/u. Tijdens de rit van 592 meter gaan de inzittenden door een looping. De achtbaan werd destijds gebouwd door de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf.

Looping Star wordt de 3de achtbaan van het pretpark en wordt de allereerste rollercoaster van Cyprus die overkop gaat. Hiermee schrijft de achtbaan na 39 jaar opnieuw geschiedenis!

 

 

Bron: rcdb

Foto: Bob Van Dyck