Testritten op Yukon Quad in Le Pal kunnen beginnen

Het Franse park Le Pal pakt in 2018 uit met een dubbele gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaantreinen zijn in de vorm van Quads en daarom heeft de achtbaan ook de naam Yukon Quad gekregen. Op dit moment zijn alle stukjes track geplaatst en staan de eerste bakjes van de achtbaantrein op de track. De testritten kunnen dus van start gaan!

 

Pret- en dierenpark Le Pal, gelegen in Frankrijk, trakteert haar bezoekers in 2018 op een nieuwe achtbaan. In november van vorig jaar werden de eerste trackdelen geïnstalleerd. De bouw verliep razendsnel want op 29 december, net voor de jaarwisseling, werd het laatste stukje track op zijn plaats gezet. Yukon Quad werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Ondertussen zijn ook de eerste bakjes van de treinen op de track geïnstalleerd. Nu zal het pretpark starten met pull-through testen die er voor dienen om te kijken om de trein vlot door het volledige parcours geraakt. Als deze testen achter de rug zijn, zal gestart worden met de echte testritjes op volle snelheid.

 

Yukon Quad is geïnspireerd op de achtbaan Juvelen in het Deense pretpark Djurs Sommerland. De track heeft een lengte van 1.000 meter en zal een topsnelheid behalen van 90 km/u. Tijdens de rit wordt het treintje tweemaal gelanceerd door middel van een bandenlancering. Heel het parcours bevindt zich laag tegen de grond, waardoor het snelheidsgevoel nog hoger wordt. Het hoogste punt zal zich op 12 meter hoogte bevinden. Hieronder is een video te zien van Juvelen om een beter beeld te kunnen krijgen van wat we ongeveer van Yukon Quad kunnen verwachten.

 

De thematisering van Yukon Quad staat in het teken van Noord-Canada. Yukon verwijst naar een streek in Canada waar in 1896 goud gevonden werd. Massaal trokken goudzoekers uit Canada en Amerika er naartoe.

 

Meer updates van de bouwwerken kan u hier vinden.

 

 

Foto’s: Le Pal