Tayto Park gaat nieuwe achtbaan openen

Het grootste pret- en dierenpark van Ierland heeft bekendgemaakt een nieuwe achtbaan te openen. Hiermee gaat het park verder op haar miljoeneninvesteringen van de afgelopen jaren. Tayto Park won enorm aan bekendheid toen het pretpark in 2015 de houten achtbaan Cú Chulainn opende.

 

Sinds de opening van het pret- en dierenpark in 2010 investeerde Tayto Park al meer dan 55 miljoen euro in het park. In 2015 opende de achtbaan Cú Chulainn, een houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. Even leek het erop dat de achtbaan een inversie zou krijgen, waardoor het de eerste houten achtbaan van Europa zou worden met een inversie, maar dat bleek achteraf niet waar te zijn.

Toch won het pretpark enorm aan bekendheid, zowel in eigen land als over de rest van Europa. Cú Chulainn was meteen ook de eerste achtbaan van formaat voor Ierland en zette daarmee het land op de pretparkkaart. Datzelfde jaar opende ook nog verschillende andere attracties, waaronder een 5D-cinema, een air race, een shot tower, een treinritje en enkele kinderattracties.

 

Het seizoen erna investeerde het pretpark in verschillende nieuwe attracties, zoals een Enterprise, Rock & Tug, Power Surge en reuzenrad. Vorig jaar opende het Ierse park een hele nieuwe Vikingzone met een indrukwekkende waterattractie Viking Voyage, die enorm hard gethematiseerd werd. Ook werd de vogelcollectie van het dierenpark verder uitgebreid en kwam er een nieuwe roofvogelshow.

 

Nu heeft het pretpark ook laten weten dat het in juni van 2018 een nieuwe achtbaan zal openen. Het wordt een achtbaan met draaiende karretjes, maar hoe groot deze juist wordt en wie deze zal bouwen, is voorlopig nog onbekend. Maar dat is niet alles, het park zal dit jaar ook een kinderrijschoolattractie openen.

 

Eerder maakte het pretpark al bekend in 2019 een derde achtbaan te openen. Deze achtbaan zal er eentje van formaat worden, want aan de nieuwigheid hangt een investering van maar liefst 17,5 miljoen euro.

 

 

Bron: duffyrafferty