Six Flags St. Louis laat Batman achtbaan achterwaarts rijden

Bij Six Flags St. Louis zullen de bezoekers voor een beperkte periode een achterwaarts ritje kunnen maken op de hangende achtbaan Batman. Het park gaat namelijk een treintje omdraaien, wat voor een totaal andere ervaring zal zorgen.

 

Fans van de achtbaan Batman zullen hun favoriete achtbaan in Six Flags St Louis dit jaar tijdelijk achterwaarts kunnen ontdekken. Een van de twee treintjes zal van 24 maart tot 13 mei omgedraaid rijden.

Six Flags past dit trucje wel vaker toe bij haar attracties in meerdere parken. Zo draaide  SkyScreamer, een torenattractie, nog achterwaarts tijdens de Halloweenperiode. Ook Six Flags Great Adventure liet in 2015 haar Batman achtbaan al achterwaarts rijden.

 

 

Batman: The Ride

Batman opende in 1995 en was voor het park de eerste hangende achtbaan. De achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. De baan is 32 meter hoog, 820 meter lang en behaalt een snelheid van 80 km/h. Tijdens een ritje ga je doorheen vijf inversies.

 

 

Nieuwe attractie

Buiten deze tijdelijke ervaring opent het park dit jaar ook een nieuwe attractie in het waterpark. Typhoon Twister zal Stormjagers doorheen een draaikolk van bijna 40 meter hoog laten glijden, waarna ze in een gesloten glijbaan terechtkomen voordat ze een 14 meter hoge zero gravity wave wall opgaan.

 

 

Bron en foto: Six Flags