Retracking voor Falken in Farup Sommerland

In het Deense pretpark Farup Sommerland werd ondanks de sneeuw hard gewerkt om de houten achtbaan Falken opnieuw soepel te doen lopen. Er wordt namelijk een grote retracking gedaan. Deze achtbaan is ondertussen 14 jaar oud en werd gebouwd door S&S-Sansei Technologies.

 

Falken is een houten achtbaan in het Deense park Farup Sommerland. De bouwer van deze houten achtbaan is niemand minder dan het Amerikaanse S&S – Sansei Technologies. Een leuk weetje is dat deze bouwer maar 4 houten achtbanen heeft gebouwd wereldwijd, waarvan Falken de enige in Europa is.

De achtbaan wordt momenteel voorzien van nieuwe trackdelen, die samengelegd goed zijn voor 800 meter aan hout. De werkzaamheden namen in totaal drie maanden in beslag. Tijdens deze retracking worden maar liefst 32.000 nagels en 200 bouten gebruikt. Het hout is afkomstig uit de Verenigde Staten en voor elk trackdeel worden negen stukken hout op elkaar geplaatst.

 

Falken

Deze achtbaan opende in 2004. Wanneer de trein het station uitrolt, beklimt hij onmiddellijk de 20m hoge lifthill. (Omdat de lokale overheidsinstanties hoogtebeperkingen opleggen bij de bouw van  attracties in deze regio, is de lifthill niet hoger dan 20m). Ondanks zijn geringe hoogte, weet de baan toch een deftig parcours van 622m af te leggen tussen de naaldbomen en langsheen het meer. De topsnelheid ligt op 75 km/h.

 

 

Ooit had de directeur plannen om deze achtbaan een grote uitbreiding te gaan geven. Dat vertelde hij in een interview met onze site. Maar Søren Kragelund nam na twintig jaar op de directeursstoel en veertig jaar in het park afscheid. Hij trad niet enkel af als directeur maar verkocht ook al zijn aandelen. Of deze plannen ooit nog zullen doorgaan blijft een raadsel.

 

Bron en foto’s: Farup Sommerland