Pretpark- en rodeltrip: Dag 14 – Rodelbanen en kermisfun

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

De veertiende en laatste dag van de vakantie werd opnieuw een rodeldagje. We bezochten ook nog de kermis van Düsseldorf.

 

Wippraer Rodelbahn

De Sommerrodelbahn van Wippraer Rodelbahn is 600 meter lang en is van het type Alpine Coaster. De Alpine Coaster werd gebouwd in 1999 door de Duitse fabrikant Wiegand.

 

 

Erlebniswelt Thale

Erlebniswelt Seilbahnen Thale is zo’n typisch rodelpretpark en wordt uitgebaat door de rodelfabrikant Wiegand. Naast de kabelbaan, om van het laag gelegen gedeelte van het park naar het hoog gelegen gedeelte van het park te geraken, vinden achtbaan- en rodelfans maar liefst vier interessante attracties terug. Erlebniswelt Seilbahnen Thale biedt een butterfly, een Alpine Coaster en twee zeer unieke achtbanen aan.

De Alpine Coaster heeft de naam Harzbob en is 784 meter lang. Net zoals alle andere attracties in het park is de Alpine Coaster gebouwd door Wiegand.

Hexenbesen is een unieke achtbaan van het type Wie-Hex. Dit is overigens de enige achtbaan in de wereld van dit type. Bezoekers moeten in een bakje liggen dat onder een monorail track hangt. Hierdoor krijg je eigenlijk een soort van suspended coaster, maar door de ligpositie is dit technisch gezien een ‘flying’ coaster.

Boderitt is een suspended coaster met vier liftheuvels die tot 5,3 meter hoog zijn. Boderitt betekent ‘rit over de Bode’. De Bode is een rivier waar de achtbaan over is gebouwd. De achtbaan geeft een unieke rit weg.

 

 

 

Brocken Coaster

De Brocken Coaster is een kleine Alpine Coaster die in 2003 gebouwd werd door Wiegand. Brocken Coaster heeft een parcours van 341 meter lang.

 

 

St. Andreasberg

De Sommerrodelbahn van St. Andreasberg is een plastieken rodelbaan. De rodelbaan heeft een lengte van 550 meter en overbrugt een hoogteverschil van 130 meter.

 

 

ErlebnisBocksBerg

De BocksBergBob is een rodelbaan op de ErlebnisBocksBerg. De BocksBergBob is een Alpine Coaster van 1.125 meter lang die gebouwd werd door Wiegand.

 

 

Düsseldorf Kermis

In 2016 stonden er vijf achtbanen op de kermis van Düsseldorf. De Spinning Racer is een spinning coaster van de familie Bruch. Het leuke aan de achtbaan is dat deze geen wilde muis lay-out heeft en dus een rit weggeeft die je niet vaak tegenkomt op de kermis.

De grootste achtbaan van de kermis was de Alpina Bahn, die eveneens van de familie Bruch is. De achtbaan is 27 meter hoog en behaalt een snelheid van 80 km/u. Het is één van de grootste rondreizende achtbanen ter wereld.

Als derde grote achtbaan stond er de Höllenblitz van Renoldi. Dit is een indoor gelanceerde spinning coaster met een unieke lay-out. Daarnaast stond er ook nog de Wilde Maus van Erberhard & Göbel en de kinderachtbaan Twister van Kaiser.

er zijn geen afbeeldingen gevonden