Pretpark- en rodeltrip: Dag 13 – Een echte bobsleebaan uittesten

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

 

Op dag dertien beleefden we een rodeldagje en bezochten we vier verschillende locaties. Op deze dag zouden we ook een zeer bijzondere rodelervaring beleven, want we zouden namelijk een rodelbaan met slee uitproberen.

 

Rennenschlittenbahn

De Rennenschlittenbahn van Illmenau zorgde op onze trip voor een unieke ervaring. We mochten die dag namelijk uitzonderlijk van een echte bobsleebaan glijden, een kans die je niet vaak krijgt. We moesten hier dus wel passeren om ook deze ervaring op te doen.

Met een slee door een ijsbaan gaan zoals je wel eens ziet tijdens de Olympische spelen? Nee, een Bobsleebaan mag je niet zomaar uitproberen, daarvoor moet je eerst lessen nemen en genoeg ervaring hebben. Tenzij je naar de Rennschlittenbahn ‘Wolfram Fiedler’ bobsleebaan gaat. Op deze unieke locatie mag je, weliswaar van een lage hoogte, een echte bobsleebaan uitproberen. Een zeer leuke en unieke ervaring!

 

 

 

Rodelarena Wasserkuppe

In Wasserkuppe ligt een skipiste, maar ook een rodelarena waar je heel wat rodelfun kan beleven. Zo staan er onder andere twee gewone zomerrodelbanen met stalen goot waarbij je tegen elkaar kan racen en is er ook nog een Alpine Coaster terug te vinden. Deze rodelbaan gaat bijzonder snel! Naast al het rodelgeweld is er ook nog een zeer speciale achtbaan terug te vinden en nog een aantal andere attracties.

 

 

 

Erlebnis-Arena-Ruhla

Bij Erlebnis-Rodelbahn Ruhla vinden we een monorail rodelbaan terug. Het gaat om een zogenaamde Braso Alpine Coaster van de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. De rodelbaan heeft een afdaling van 820 meter lang. De optakeling gebeurt via een skilift.

 

 

 

Inselsberg Funpark

Bij Inselsberg Funpark vinden we een unieke achtbaan terug. Het gaat om een Wie-Flyer van de Duitse fabrikant Wiegand. Van dit model is er slechts één achtbaan gebouwd. De Wie-Flyer is een Powered Suspended rollercoaster waarbij bezoekers zelf de snelheid en de banking in de bochten (van het karretje waarin ze zitten) kunnen bepalen. Eigenlijk lijkt de achtbaan een beetje op een inverted bobkart baan.

Naast de achtbaan staat er ook nog een zomerrodelbaan met stalen goot die gebouwd werd in 1992 door Wiegand. De rodelbaan heeft een lengte van 1.000 meter.