Pretpark- en rodeltrip: Dag 11 – Freizeitpark Plohn

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op dag elf van onze vakantie stonden drie rodelbanen en Freizeitpark Plohn op het programma. We vertrokken van net over de Tsjechische grens, waar we overnacht hadden, en van daar staken we de grens over met Duitsland om de rodelbaan in Oberwiesenthal te kunnen doen. Oberwiesenthal ligt overigens vlak naast de grens.

 

Oberwiesenthal

De rodelbaan van Oberwiesenthal is een zomerrodelbaan, gebouwd door Wiegand. De rodelbaan werd gebouwd in 1992 en is 540 meter lang.

 

 

Skiarena Eibenstock

In Skiarena Eibenstock vinden we de Allwetterbobbahn terug die gebouwd werd door Wiegand in 2000. De rodelbaan is van het type Alpine Coaster en is 860 meter lang. Tegenwoordig draagt Skiarena Eibenstock de naam WurzelRudi’s ErlebnisWelt.

 

 

 

Klingenthal

In Klingenthal vinden we een zomerrodelbaan terug die gebouwd werd in 1993 door Wiegand. De rodelbaan is 800 meter lang en bevindt zich in een grote metalen goot.

 

 

Freizeitpark Plohn

Freizeitpark Plohn is geopend in 1996 en telt vijf achtbanen waarvan één houten achtbaan. De houten achtbaan heeft de naam El Toro en is meteen ook het uithangbord van het park. Deze familie houten achtbaan geeft een leuke rit weg en is gebouwd door Great Coasters International.

Miniwah is een indoor aangedreven achtbaan die in 2015 gebouwd werd door Mack Rides. Het eerste rondje op het 263,3 meter lange parcours wordt eerst traag afgelegd, hierdoor ontstaat er een soort van darkride attractie. Het tweede en het derde ritje worden tegen volle snelheid genomen.

De Silver Mine is een oude Zierer achtbaan uit 1974 die nog in verschillende andere pretparken stond, waaronder Avonturenpark Hellendoorn. De achtbaan werd ondertussen afgebroken om plaats te maken voor een grote nieuwe achtbaan die in 2019 zal openen in het pretpark.

Ohja, nog een belangrijk detail… In Freizeitpark Plohn konden wij bij ons bezoekje niet met een bankkaart betalen. We konden alleen maar contant betalen. Aangezien we juist van Tsjechië kwamen, en zo goed als geen euro’s meer op zak hadden, was dit een vrij dramatisch probleem. Tijdens de lunch werd het uitkijken naar de goedkoopste gerechtjes…