Parc Asterix opent opnieuw op 31 maart 2018

Op 31 maart, tijdens het paasweekend, opent Parc Astérix de deuren voor het nieuwe seizoen. Het park werkt voor deze gelegenheid samen met chocoladefabrikant Leonidas. Op 31 maart en 1 en 2 april 2018 zullen kleine Galliërs onder de 12 jaar tussen 12 u. en 18 u. op zoek kunnen gaan naar paaseieren in le Village des Irréductibles.

 

De jacht op paaseieren is geopend

Met een mandje in de aanslag kunnen de jongste bezoekers in het Gallische dorp op zoek gaan naar kleurrijke eitjes. De

  klok luidt het einde van de speurtocht in! De kleine Galliërs kunnen vervolgens hun buit inruilen voor een zakje échte chocolade-eieren van Leonidas. Een leuke belevenis voor het hele gezin!

In het kader van deze samenwerking brengt Leonidas een collectie Asterix-producten uit. Het eerste product is een doos in de vorm van een boek, gevuld met chocolaatjes waarop de hoofdpersonages van de Asterix-verhalen staan afgebeeld. Het boek is verkrijgbaar in alle verkooppunten van Leonidas en in de Asterix-winkel van het park.

 

Nieuwe shows voor het hele gezin

Crypto – Illusions et Mentalisme: Een nieuw gezinsspektakel neemt jong en oud mee naar de vierde dimensie. Een show vol humor en magie in het Théâtre de Panoramix met plaats voor 550 bezoekers! Te zien vanaf 31 maart, de openingsdag van het park.

Du Rififi dans la Basse-cour: Vanaf juni 2018 genieten jong en oud in Parc Astérix van de nieuwe dierenshow Du rififi dans la basse-cour. Dit gezinsspektakel zal buiten plaatsvinden in een vernieuwde arena met 200 plaatsen. Het verhaal gaat over een Romeinse soldaat die per ongeluk naar het Gallische dorp gekatapulteerd wordt 

en onder de boom van Kakofonix, de bard van het dorp, terechtkomt. 

 

De dieren van de boerderij (varkens, kippen, eenden, konijnen, duiven …) proberen hem weg te jagen.

Gaulois-Romains: le Match: In een moderne arena met 940 plaatsen vindt dé niet te missen show van Parc Astérix plaats. De Galliërs nemen het op tegen de Romeinen in de wedstrijd van het jaar. Drie fysieke proeven zullen over het lot van de Galliërs beslissen. Ze hebben maar één doel: de eeuwige vrijheid!

 

Een mythische attractie: Pegase Express

Deze attractie werd ingehuldigd in juni 2017 en is uniek in Europa. Bezoekers maken met een snelheid van 52 km/u een sensationele reis doorheen het oude Griekenland. Het parcours van bijna 1 km telt naast verschillende afdalingen ook een reeks schuine bochten en is toegankelijk voor kinderen vanaf 1 m. In drie minuten tijd vliegt de trein boven de attractie Romus et Rapidus, stuift hij door een tunnel en door een enorme affiche en komt hij aan in de tempel van Medusa, waarna hij achterwaarts teruggekatapulteerd wordt. Een derde van het parcours wordt achterwaarts afgelegd. Ongekende sensatie verzekerd!

 

 

 

Slim onderweg

Dit jaar vergroot OUIBUS zijn aanbod naar Parc Astérix. Er zijn verbindingen vanuit meer dan 25 steden: Parijs, Rijsel, Brussel, Lyon, Rennes, Orléans, Straatsburg … Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 5 op ouibus.com.

 

Enkele cijfers

  • Meer dan 2.000.000 bezoekers in 2017
  • 200 vaste medewerkers
  • Een omzet van 96 miljoen euro in 2017
  • Jaarlijks bijna 1.200 nieuwe seizoenswerkers

 

Parc Asterix: al bijna 30 jaar een toverformule

Parc Astérix, 35 km ten noorden van Parijs, schotelt zijn bezoekers een mix van 40 attracties en grote shows voor in een wereld met 6 themagebieden (de Galliërs, het Romeinse Rijk, het oude Griekenland, de Vikingen, Reis door de Tijd en Egypte). Wie uit is op sensatie beleeft in Parc Astérix de strafste avonturen aan boord van de OzIris, een attractie in faraostijl, of de Goudurix, een grote achtbaan met zeven loopings. De kleine Galliërs gaan op ontdekkingstocht in la Forêt d’Idéfix, waarna het hele gezin aan boord kan gaan van de Pégase Express!