Oude Slagharen achtbaan in opbouw in Cyprus

Onlangs ontdekten we dat de oude achtbaan Thunder Loop uit Slagharen een nieuwe thuishaven gevonden heeft in Cyprus. Ondertussen gaat de baan al de hoogte in. De achtbaan, die in 1979 opende, moest plaats maken voor de nieuwe, moderne achtbaan Gold Rush, die begin 2017 opende.

 

Nostalgieliefhebbers en fans van Thunder Loop uit Slagharen lazen onlangs met veel plezier dat de oude achtbaan toch een nieuw leven zou krijgen en dit in Cyprus. Het pretpark Parko Paliatso Luna Park zal de baan onder de oorspronkelijke naam Looping Star een nieuw leven geven. Hiermee wordt dit oudje de eerste achtbaan met looping in het land.

De achtbaan had doorheen de jaren meerdere kleurtjes. De laatste jaren werd ze volledig bruin geschilderd. In het nieuwe park zal ze door het leven gaan als een witte achtbaan met blauwe track. De eerste bouwfoto’s werden ondertussen gedeeld door het park.

 

Looping Star heeft een hoogte van 24,5 meter en behaalt een snelheid van 77 km/u. Tijdens de rit van 592 meter gaan de inzittenden doorheen een looping. De achtbaan werd gebouwd door de legendarische Duitse fabrikant Schwarzkopf.

Behalve Looping Star opent het park ook de thrill ride Crazy Frog en de rupsmolen Music Express.

 

 

Foto’s: Parko Paliatso Luna Park