Time Traveler werd geopend in Silver Dollar City

Nooit eerder was de opening van een nieuwe achtbaan zo opwindend bij het Amerikaanse park Silver Dollar City. Time Traveler wordt bij opening de snelste, steilste en hoogste Spinning Coaster ter wereld. De achtbaan belooft een rit te geven die je nooit eerder kon ervaren. Geen enkele andere Spinning Coaster valt hiermee te vergelijken.

 

Time Traveler werd op 14 maart 2018 geopend voor de bezoekers van het Amerikaanse park Silver Dollar City. De Spinning Coaster is een creatie van Mack Rides en verbreekt meerdere records. Het is namelijk de snelste, steilste en hoogste Spinning Coaster ter wereld. Het draaien wordt bij deze achtbaan magnetisch bepaald, je zal dus niet rondtollen als bij een theekopjesattractie.

 

 

Voor deze achtbaan nog maar gebouwd werd, was men al twee jaar bezig met de plannen. Time Traveler is de duurste attractie die Silver Dollar City ooit bouwde, het prijskaartje bedraagt $26 miljoen.

Deze baan wordt tot tweemaal toe gelanceerd en bevat drie inversies. De inversies worden een Dive Loop, een Zero-G Roll en een 30 meter hoge Vertical Loop. Time Traveler is de eerste Spinning Coaster in de wereld die meer dan eenmaal overkop gaat en is ook de eerste Spinning Coaster die meer dan eenmaal gelanceerd wordt. Hierdoor zal de achtbaan bij opening meteen 5 wereldrecords verbreken!

 

Dinsdag was er een preview day voor pers en genodigden.

 

 

Ondertussen zijn ook de eerste onride filmpjes te bekijken.

 

 

 

 

Bron en foto: Silver Dollar City