Nieuwe attractie voor het Deense park Bakken

Het oudste pretpark ter wereld, Bakken, opent dit jaar een nieuwe attractie die voornamelijk de jongste bezoekers zal plezieren. Frøen wordt een draaimolen met rondspringende kikkertjes, gebouwd door Zamperla.

 

Bakken opent dit jaar een nieuwe attractie, speciaal bedoeld voor de jongste bezoekers van het park. Frøen zal de kids meenemen op de rug van een kikker die gekke sprongen maakt, terwijl de molen ronddraait.

 

 

Frøen kan je het best vergelijken met de Kikkertjes in Plopsaland De Panne. Dit type attractie noemen we een Jump Around en wordt gebouwd door de Italiaanse bouwer Zamperla.

 

 

Bakken

Bakken werd geopend in 1583, wat betekent dat dit het oudste pretpark ter wereld is. Bakken is gelegen in de Deense stad Klampenborg. Het park biedt een mooi aanbod aan attracties aan, waaronder meerdere achtbanen. De meest bekende is ongetwijfeld de houten achtbaan Rutschebanen.

Rutschebanen opende in 1932 en werd gebouwd door Valdemar Lebech. Het is een zogenaamde Side Friction coaster, waarbij men in de beginjaren een treintje nog handmatig moest afremmen. In 2010 werden de originele treintjes echter vervangen door exemplaren van Kumbak, waarbij nu automatisch geremd wordt.

De achtbaan heeft een hoogte van 22 meter en een lengte van 852 meter, goed voor een snelheid van 55 km/h.

 

 

Bron en foto: Bakken