Langste Family Boomerang Coaster Tweestryd geopend bij Wildlands

Op woensdag verzamelden pers en genodigden zich voor de opening van de nieuwe attractie Tweestryd in Wildlands. De nieuwe attractie bestaat uit een duellerende Family Boomerang Coaster in een mijnthema. Het park nodigde ook Enzo Knol uit, een bekende Nederlandse Youtube vlogger die met een druk op de knop de attractie officieel mocht openen.

 

Na een hapje en een drankje en heel wat Afrikaanse muziek schoven we aan bij het podium van de nieuwe attractie Tweestryd, waar directeur Frankwin van Beers ons vertelde hoe men op het idee van deze attractie kwam. Het Nederlandse park had al plannen voor een achtbaan, nog voordat het geopend werd. Maar hoe kies je nu de juiste achtbaan? Wel, hiervoor ging de directeur naar de attractiebeurs van Orlando waar hij in een gesprek met Vekoma zijn voorstel voorlegde. Tijdens een pintje of twee vertelde hij aan de ontwerpers wat het precieze idee was: een achtbaan die een verhaal vertelt, maar waar men een strijd in kon aangaan. De attractie moest ook toegankelijk zijn voor het hele gezin, van vier tot 88 jaar. En zo kwam het idee tot stand van een Duellerende Family Boomerang.

 

Educatief verhaal

Tweestryd moest een educatief kantje hebben en tegelijkertijd een goed doel steunen. Het educatieve zit hem in het verhaal. Afrika is rijk aan grondstoffen. In de grond vindt men steenkool, diamant, koper enzoverder, maar de werkomstandigheden in de mijnen zijn vaak niet al te best. Op dit gegeven werd dan ook het verhaal gebaseerd. Het gaat hier om een gesloten mijn die sloot omwille van de vervuiling die ze met zich meebrengt. Maar men besloot om de site voor iets leuks te gaan gebruiken en met het metaal dat gerecupereerd kon worden bouwde men dan een achtbaan.

 

Goed doel

Over het goede doel kwam Anita van den Berg van ActionAid een woordje uitleg geven. Dit project zet zich in voor mensen uit ontwikkelingslanden en koppelde aan elk van de banen een bepaald project. De kant die op het einde van het jaar het meeste aantal keer gewonnen heeft levert 25.000 euro op voor het project. De projecten die aan de banen vasthangen zijn enerzijds eerlijke mijnbouw en anderzijds duurzame landbouw.

 

Enzo Knol opent de baan

Enzo Knol opende na de toespraken officieel de nieuwe attractie met een druk op de knop, die de afgesloten ingang opblies en zo konden de eerste mensen de wachtrij betreden. Het eerste ritje werd gereserveerd voor de parkdirecteur die meteen een duel aanging met de bekende vlogger, maar ook een schoolklasje en enkele gelukkige abonnementhouders mochten mee instappen.

 

Recordbrekende achtbaan

Tweestryd is een creatie geworden van Vekoma. In twee naast elkaar lopende Family Boomerang baantjes racet men tegen elkaar aan 60 km/h. De baantjes zijn 20 meter hoog en 218 meter lang. Hiermee is dit de langste Family Boomerang achtbaan ter wereld. Een ritje duurt net iets langer dan een volledige minuut.