Land of Legends Theme Park bouwt gigantische Mack achtbaan

Het Turkse Land of Legends Theme Park opent dit jaar haar attractiegedeelte waarin een gigantische achtbaan van Mack Rides de grote blikvanger zal worden. Verder zal er ook een familiale achtbaan openen van Gerstlauer.

 

Land of Legends Theme Park opende in 2016 de deuren, met in eerste instantie een groot hotel, een shoppingcenter en een waterpark. In het waterpark staat een mooie collectie aan waterglijbanen maar de blikvanger van het waterpark is ongetwijfeld de watercoaster ‘Typhoon Coaster’. Deze attractie werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides en heeft een topsnelheid van 86 km/u. De waterachtbaan is 43 meter hoog en 525 meter lang. Typhoon Coaster begint als een darkride. Na het darkride gedeelte volgt er een 43 meter hoge lift met daarna een grote drop. Na de drop volgt een splash track met daarna een achtbaan gedeelte. Het achtbaan parcours eindigt met een grote splash in het water, waarna de achtbaantrein rustig verder vaart tot in het station.

 

 

Dit jaar opent het resort een tweede park. Dit attractiepark zal als blikvanger een grote achtbaan hebben. De nieuwe achtbaan zal een zogenaamde Hyper Coaster worden, die gebouwd zal worden door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Deze zal een snelheid van 115 km/u krijgen en een hoogte van 61 meter. Tijdens de rit, die een lengte heeft van 1273 meter, zullen de bezoekers tweemaal overkop gaan, eerst rijden ze door een looping en daarna door een Zero-G Roll. De achtbaan wordt een kopie van ‘Flash’ in het Chinese pretpark ‘Lewa Adventure’. Tijdens de rit zullen bezoekers tot 4.2G krachten te verduren krijgen.

 

 

Op recente bouwfoto’s zien we hoe ver de bouw van de grote achtbaan momenteel gevorderd is. Behalve deze Mack achtbaan, zal er ook een familiale achtbaan geopend worden, welke gebouwd wordt door Gerstlauer. Dit type achtbaan kan je vergelijken met Dragon Fly in Duinrell. Over de andere attracties is momenteel amper tot geen informatie te vinden.

 

 

De bouwwerken zijn volop bezig.