Laatste trackdeel Tiki Waka geplaatst bij Walibi Belgium

Onlangs mochten we een werfbezoekje maken in Walibi Belgium, waar we zagen hoe de uitbreiding van Aqualibi tot stand kwam alsook de nieuwe Tiki zone Exotic World. In deze laatste zone werd op dat ogenblik nog volop gebouwd aan de nieuwe achtbaan Tiki Aka, waarvan gisteren het allerlaatste trackdeel geplaatst werd.

 

De enorme investeringen van Walibi Belgium zijn waarschijnlijk niemand ontgaan, de komende jaren wordt heel het park onder handen genomen. De eerste investering begon met de Splash Coaster Pulsar, maar dit jaar komt er opnieuw een achtbaan bij in het park. Deze achtbaan krijgt de naam Tiki Waka en staat in een nieuwe exotisch themadeel dat Exotic World noemt. Gisteren mocht het park vieren dat het laatste trackdeel op haar plaats gezet werd.

 

 

Tiki Waka

Tiki Waka is een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer. De achtbaan zal bijna 20 meter hoog worden, de maximale snelheid van de achtbaan wordt 55 km/u. Op het parcours van 500 meter lang zullen 5 wagentjes rijden. In elk wagentje zullen 4 mensen tegelijkertijd kunnen plaats nemen. De minimale lengte om een ritje te mogen maken in de achtbaan wordt 1 meter.

Tiki Waka moet in het voorjaar van 2018 geopend worden. Een exacte openingsdatum kon nog niet gemeld worden. Toch hoopt men om de achtbaan klaar te hebben tegen de seizoensopening op 31 maart. Of dit echter zal lukken is nog niet duidelijk.

 

Bron en foto: Walibi Belgium